22 juni 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Open Bedrijvendag prikkelt de zintuigen

Geplaatst op: 20 september 2023

(Adv.) De organisatie van de Open Bedrijvendag Hasselt op zaterdag 30 september is rond. De Bedrijvenkring Hasselt (BKH) kan nu wat meer vertellen over dit evenement. Het wordt een dag waarop iedereen bij 30 bedrijven op het bedrijventerrein Zwartewater kan kijken, luisteren, proeven, voelen, ruiken en doen. Alle zintuigen van de bezoekers worden zo geprikkeld. De diversiteit van de bedrijven is groot en elk bedrijf heeft een eigen, leuke en leerzame ervaring te bieden.

Verbinding tussen bedrijven en inwoners

Herman Knol, voorzitter van de BKH vertelt over het waarom van deze dag. “Voor de zomervakantie hebben wij al naar buiten gebracht waarom we de Open Bedrijvendag willen organiseren. Bedrijventerrein Zwartewater nieuwe stijl bestaat 10 jaar, dat is iets om te vieren, en we vinden het belangrijk om een goede relatie met onze inwoners te hebben. Ook draagt zo’n dag bij aan de samenhang tussen de bedrijven zelf.”

30 bedrijven zetten deuren open

In totaal doen 30 bedrijven mee. De meeste zijn gevestigd op het bedrijventerrein zelf. In tegenstelling tot winkels en horeca zijn dit bedrijven waar je niet zomaar even naar binnen kunt lopen. Zo blijft vaak onbekend wat ze precies doen en hoe het werk er daar uitziet. Herman Knol: “Dat is begrijpelijk maar ook een beetje jammer. Daar gaan we dus wat aan doen met deze Open Bedrijvendag. En dat gaat op een speelse en ongedwongen manier. Iedereen van jong tot oud kan gewoon de bedrijven bezoeken die ze zelf willen. Er is geen vaste route, die maak je zelf met de overzichtskaart van bedrijven in de flyer die in heel Zwartewaterland huis-aan-huis verspreid wordt. De bedrijven zijn herkenbaar aan de grote beachflag met Open Bedrijvendag Hasselt erop. Er is wel een centrale locatie bij Scania aan de Hanzeweg 24, waar ook enkele bedrijven staan die elders in Hasselt gevestigd zijn. Daar vindt om 10 uur de officiële opening met burgemeester Eddy Bilder plaats waar Hasselt tot grote hoogte wordt gebracht. Meer kan ik nu niet verklappen, kom vooral kijken.”

Leuk, leerzaam, actie

De BKH en de 30 bedrijven willen er graag een mooie belevenis van maken. Er worden rondleidingen en demonstraties gegeven, soms is er een bedrijfsfilm en op meerdere plekken kunnen bezoekers zelf aan de slag. Ook voor kinderen is er vermaak met een kidsplein, springkussens, skelterbaan, kleurwedstrijd en knutselen. Herman Knol: “Leuk en leerzaam kan prima samengaan. Wie dat wil kan zich op deze dag prima oriënteren op een toekomstige werkplek in Hasselt. En anderen zijn misschien gewoon nieuwsgierig of willen een leuk dagje uit. Dat is wat we graag bieden. Er is veel te doen, enkele voorbeelden: Maak kennis met het beste opleidingsbedrijf van Overijssel. Kom proeven bij het zoetwarenbedrijf. Zelf aan de slag bij een professionele reiniger. Leer de nieuwste apparatuur en machines kennen. Een wedstrijd wielwisselen. Knutselen en graven met een minikraan. Parcours rijden met een mini heftruck. Workshop bouwen voor kinderen. Je eigen borrelplank maken. Fotoshoots. Diverse rondleidingen, demonstraties, prijsvragen en films. We nodigen bezoekers van harte uit om hun belevenissen te delen op social media met de hashtag #obdhasselt. De 3 actiefste delers winnen een mooie prijs.”

Inwendige mens

Voor bezoekers die een groot aantal bedrijven gaan bezoeken zal de tijd voorbij vliegen. Voor het geval de maag gaat rammelen bieden meerdere bedrijven daarom iets te snacken of te drinken aan. Herman Knol:” Zo is er een bedrijf met een barista, staat er een snackkar op de centrale locatie, elders een bbq-cooker en zijn er hier en daar hapjes en drankjes. Het wordt geen eet- en drinkfestijn maar leuk dat sommige bedrijven hieraan denken.”

Flyer en openingshandeling

Meer informatie over de Open Bedrijvendag en een overzichtskaart is te vinden in de flyer die huis-aan-huis verspreid wordt. Elk bedrijf wordt hierin genoemd met de activiteiten die zij te bieden hebben. De flyer is ook te downloaden op www.bedrijvenkringhasselt.nl/obd/. De openingshandeling met burgemeester Eddy Bilder vindt op 30 september om 10 uur plaats bij Scania aan de Hanzeweg 24 te Hasselt

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice