22 juni 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

DESZ pakt een punt tegen Be Quick ‘28

Geplaatst op: 25 september 2023

Na een 0-10 overwinning in het bekerduel tegen SV Blokzijl stond het eerste competitieduel van DESZ 1 op de agenda. Gelijk een mooi affiche tegen een bekende club van vorig jaar, Be Quick’28 uit Zwolle.

Om 14:45 uur werd er afgetrapt op Sportpark de Cingellanden. Na een prima begin van beide kanten kreeg Be Quick de eerste kansen. Dit resulteerde in een penalty in de 7e minuut. Een klein zetje in de rug bij de linksbuiten Justiana, was voor de arbiter reden om de bal op de stip te leggen.

De spits nam de aanloop en stuurde De Lange de verkeerde hoek in, 0-1 voor de gasten uit Zwolle. Kort daarna komt DESZ goed weg door een bal op de lat. De bal werd voorgetrokken en geschampt door Van der Heide, DESZ komt met de schrik vrij.

Later ging het op en neer waarin Be Quick merendeels de bal in de ploeg had. Door een breedtebal van de centrale speler van Be Quick weet Danny Moorman de bal te onderscheppen en de bal over de keeper te lobben. Hij brengt hierdoor de spanning terug en zet de 1-1 op het scorebord.

DESZ begint er vervolgens in te geloven. Pas tegen de pauze bijt Be Quick nog een paar keer van zich af. Een vrije trap van de Zwollenaren wordt door De Lange gepareerd. Kort daarna fluit de arbiter voor de rust.

Na de pauze komt Be Quick het beste uit de startblokken. Be Quick krijgt in het eerste kwartier na de pauze twee kansen maar deze inzetten worden door De Lange voortreffelijk onschadelijk gemaakt. Daarna is het de vraag of een van beide teams nog tot scoren komt. DESZ is er in de slotfase nog dichtbij. Maar de teams stappen uiteindelijk met een gelijkspel van de grasmat af.

Volgende week speelt DESZ haar 2e competitieduel tegen ASC’62 in Dalfsen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice