Agenda
Active creations

DESZ vr. 1 winnen met dubbele cijfers van s.v. Ens vr. 1

Geplaatst op: 23 oktober 2023

Het eerste damesteam van DESZ ontving zaterdagmiddag het eerste damesteam van s.v. Ens in de knock out fase van de KNVB beker. Met een ruime 10-0 nederlaag werden de dames uit de polder weer naar huis gestuurd.

Op het hoofdveld van de vereniging moesten de Sluziger dames, uitkomend in de 4e klasse, het opnemen tegen de dames uit de Noordoostpolder, die in de competitie een klasse lager spelen.

In de poulefase had het team van trainers Eddie Hoen en Arko Halfmouw alle drie de poulewedstrijden tegen Creil/Bant, Rouveen en Espel winnend afgesloten en dus was vooraf met vol vertrouwen uitgezien naar deze wedstrijd die op het kunstgras gespeeld werd.

De dames zetten er meteen druk op bij Ens en dat resulteert in een tweetal kansen die niets opleveren, maar in de 18e minuut is het raak wanneer Anne Mieke Slurink de 1-0 maakt uit een pass van Carolien Mooiweer. Een paar minuten later wordt door die zelfde speelster de 2-0 tegen de touwen gewerkt na een corner.

In de 29e minuut wordt er door één van de Enser dames hands gemaakt in het strafschop gebied, waarna scheidsrechter naar de penaltystip wijst en vervolgens wordt door doelvrouw Miranda van Es de 3-0 gemaakt.

De 4-0 komt op naam van Hanna Hulst, die vene daarvoor in het veld is gekomen. Vervolgens maakt Anne Mieke Slurink een zuivere hattrick door de 5-0 aan te laten tekenen.

Na de pauze gaan de dames vrolijk verder met scoren met een afstandsschot van Anne Mieke die over de doelvrouw van Ens heen zeilt (6-0), een doelpunt (7-0) van Jari Kiekebos uit een pass van Lisa van der Linden, 8-0 en 9-0 door Hanna Hulst waardoor ook zij een hattrick maakt en tenslotte wordt de 10-0 aangetekend in de 85e minuut door een doelpunt van Imogen Bruintjes.