21 mei 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Zelf je kerstpakket samenstellen: Met deze tips is dat geen enkel probleem

Geplaatst op: 24 oktober 2023

(Adv.) Als je personeel in dienst hebt of je als je samenwerkt met relaties die je graag je waardering wilt laten blijken dan is een kerstpakket in december daar een prima suggestie voor. Je kunt kant en klaar kerstpakketten bestellen in diverse prijsklassen. Een nadeel van deze pakketten is dat ze een vaste samenstelling hebben. Soms kun je er nog wel over onderhandelen, maar de basis is in principe hetzelfde. Als je van het kerstpakket graag iets persoonlijks wilt maken dan kun je natuurlijk ook zelf gaan shoppen. Maar dan blijft er nog wel een punt van aandacht over: de verpakking.

Een verpakking die de ontvanger aanspreekt

Een kerstpakket kun je leuk verpakken in een Kerstdoos die je online bestelt. Deze kun je eventueel ook laten voorzien van het logo van je bedrijf. Wil je het duurzaam dan kies je voor een verpakking die de ontvanger kan blijven gebruiken. De ‘klapkrat’ is daarbij erg populair, maar ook een leuke tijdschriftenmand kan dienst doen als verpakking voor het kerstpakket, of een handige shoppingtas of rugzak. Hiermee laat je ook meteen zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt.

Kerstpakket met een persoonlijke touch

Wanneer je de kerstpakketten voor je personeel zelf samenstelt dan kun je er ook een persoonlijke touch aan geven. Een medewerker die een allergie heeft ontvangt een pakket met producten die hij gewoon mag gebruiken. In het pakket van de medewerker met jonge kinderen zit ook iets voor de kleintjes. De medewerker die vegan leeft krijgt een pakket met producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Op die manier laat je zien dat je er goed over hebt nagedacht. Medewerkers weten dit vaak enorm te waarderen.  

Een attentie voor trouwe klanten

Ook trouwe klanten wil je laten weten dat je het fijn vond om het afgelopen jaar zaken met hen te doen. Je kunt ze verrassen met een kleine attentie. Als je de geadresseerde geen overlast wilt bezorgen dan kies je voor een brievenbusdoos. Daarvoor hoeft de ontvanger niet thuis te zijn en hij hoeft naderhand dus ook niet naar een pick-up point van een vervoerder om daar zijn pakketje op te halen. In een brievenbusdoos kun je verschillende leuke attenties doen, zelfs een cake. Online kun je tal van suggesties vinden voor dit formaat verpakking. Natuurlijk kan er ook een kaartje bij met de afzender en de beste wensen voor kerst en het nieuwe jaar.

Bestel je kerstpakketten op tijd

Ga je toch voor een standaard kerstpakket? Bestel deze dan op tijd, zeker als het om een groot aantal gaat. Bedrijven die kerstpakketten leveren kopen hun voorraden hiervoor vaak enkele maanden van tevoren in. Als je te laat bent met bestellen dan is de kans aanwezig dat het pakket dat jij wilt geven aan het personeel niet meer op voorraad is. Je kunt uiteraard afspreken dat de kerstpakketten pas kort voor de feestdagen geleverd worden zodat je ze niet een maand lang in het eigen magazijn hoeft op te slaan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice