4 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Zangvereniging Sursum Corda zingt in De Schans

Geplaatst op: 31 oktober 2023

foto: Jan van Kleef

In woonzorgcentrum De Schans verzorgde dinsdagavond 31 oktober de Christelijk Gemengde Zangvereniging Sursum Corda uit Sint Jansklooster een fijn optreden. Het was niet de eerste keer. Het koor komt graag naar De Schans voor een muzikale avond.

De bezoekers kregen een programma uitgereikt. Er was koorzang en gelegenheid met enkele bekende geestelijke liederen mee te zingen. Na de pauze werd het in het dialect geschreven ‘Kloosterlied’ gezongen.

Vast op het programma staat ook een mooi streekverhaal over Garriet Jan en Annegien of Hendrik Jan van de Beulakker. Wim van Dalen vertelde het verhaal. De bonte belevenissen zijn vermakelijk om naar te luisteren. Sursum Corda staat onder leiding van dirigent Wim Verweij, die ook de muzikale begeleiding op de piano voor zijn rekening nam.

Rond negen uur werd de mooie avond afgesloten met het samen zingen van het bekende en in De Schans geliefde lied ‘Lichtstad met uw Paar’len poorten’.

De volgende activiteit van de stichting is op woensdag 15 november. Dan komt troubadour Klaas Beens, oud inwoner van Genemuiden en Zwartsluis, naar De Schans. Aanvang 19.30 uur. Van harte welkom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice