6 december 2023 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Groep 8 maakt kennis met #AgnietenExperience

Geplaatst op: 18 november 2023

Op woensdagmiddag 15 november organiseerde het Agnieten College met enthousiasme de #AgnietenExperience. Een evenement waarbij achtstegroepers uit de omgeving de mogelijkheid kregen om deze middelbare school op een unieke manier te ervaren.

De basisschoolleerlingen kregen bij het Agnieten College Zwartsluis op een ontspannen wijze de kans om te ervaren hoe het is om op een middelbare school rond te lopen. Dit is van belang gezien hun naderende schoolkeuze. De school verwelkomde hen met een gezellig en inspirerend programma om alvast de sfeer van de middelbare school te proeven. Een ‘Experience’ staat immers voor een beleving, iets dat je meemaakt en voelt.

Na het welkomstwoord verdeelden de leerlingen zich in groepen om deel te nemen aan de uiteenlopende activiteiten van de #AgnietenExperience. Op de eerste verdieping werden ze uitgedaagd om via een fotopuzzeltocht antwoorden te vinden op diverse interessante wetenswaardigheden, wat een aardige ontdekkingsreis door de school opleverde. Daarnaast stond op de bovenste verdieping een spannende lasergame-arena klaar, waar schuilplaatsen en te zoeken voorwerpen in verduisterde lokalen extra spanning gaven aan het spel. In de gymzaal konden de kinderen hun snelheid testen op een opblaasbare stormbaan.

Na deze gezellige en spannende activiteiten was het tijd voor een moment van rust. Tijdens een welverdiende pauze konden de basisschoolleerlingen genieten van suikerspinnen en popcorn die werden bereid door de juniormentoren, derdejaarsleerlingen die helpen nieuwe brugklassers en de bezoekers van de #AgnietenExperience zich welkom en snel thuis te voelen op school. Als afsluiting konden de leerlingen in de photobooth een blijvende herinnering aan deze spectaculaire middag laten vastleggen.

Op de aansluitende informatieavond kregen ouders en verzorgers voorlichting over het voortgezet onderwijs op het Agnieten College in Zwartsluis.

Het team en de leerlingen die deze middag hebben geholpen, kijken terug op een ontzettend geslaagde #AgnietenExperience en wensen alle kinderen die de school hebben bezocht veel succes met hun schoolkeuze!

Basisschoolleerlingen die willen ervaren hoe het is om lessen te volgen volgens een echt rooster, nodigen wij uit voor de Open Lesdag tijdens het Open Huis op dinsdag 23 januari. ’s Avonds zijn ook ouders en verzorgers van harte welkom om het Agnieten College in Zwartsluis te bezoeken.

Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met de school via zwartsluis@agnietencollege.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice