25 juli 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Oldtime Stringband in Botterhuus

Geplaatst op: 24 november 2023

(Ingezonden) The Oldtime Stringband speelt 2 december in het Botterhuus. Zij spelen een Mix van Bluegrass, Oldtime en Americana en komen uit Hoorn, Amsterdam. De avondbegint om 20.30 uur en de zaal is open om 19.30 uur. 

De eerste cd werd in eerste instantie als demo opgenomen. Door de vele positieve reacties hierop werd besloten de opnames in eigen beheer uit te brengen onder de naam “Gotta Stop Kickin ‘my Dog Around”.

De tweede cd “Chicken Crows For Day” kwam in mei 2014 uit en werd uitstekend ontvangen door de verschillende media. Diverse radio-optredens waren het gevolg en goede recensies in tijdschriften (Revolver’s Lust For Life) en websites zoals www.bealestreet.be en www.rootstime.be .

Bezetting: gitaar, banjo, contrabas, gitaar, mandoline en fiddle.

In 2016 hebben ze hun derde cd Cat’s Got The Measles uitgebracht. Dit is weer een mix van eigen nummers, traditionals en een paar covers. In Engeland, België en Nederland verschenen diverse recensies in tijdschriften en op websites. De recensies waren allen positief tot zeer lovend. Nummers van de drie verschillende cd’s worden veelvuldig op internationale internet radiostations gedraaid.

In het voorjaar van 2019 is de vierde cd uitgekomen Pretty Little Horses. De cd kreeg goede kritieken in binnen en buitenland. Ook na de corona periode speelt The Oldtime Stringband weer volop.  Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

The Oldtime Stringband bestaat uit:

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang (vader van Tim Knol)

Ruud Spil – banjo & zang

Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang

Lidewij de Vries – fiddle & zang

Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang

De volgende muziekavond zal zijn 24 februari 2024

Entree: € 10,00 incl. koffie/thee. Reservering: info@zs13.nl of tel. 06-12443708 (Jennie)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice