1 maart 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Midwinterhoorn en ‘schrijversworkshop’ in Sluuspoort

Geplaatst op: 27 november 2023

De komende weken staan twee speciale avonden op het programma in cultureel centrum Sluuspoort. Deze week, woensdag 29 november, zijn Piet en Roelie Kuiper uit Diever aanwezig. Zij weten alles over de Midwinterhoorn.  Zij laten belangstellenden deze avond dan ook kennis maken met de geschiedenis, het gebruik en geluid van de midwinterhoorn, zoals die in Noordoost Nederland nog wordt bespeeld.

Op dinsdag 12 december is schrijver Edwin Zonneveld te gast. Zonneveld heeft de laatste jaren furore als auteur van thrillers en detectives. De 65-jarige Zonneveld is een streekgenoot. Een groot deel van het jaar woont hij namelijk in Belt Schutsloot. Meerdere van zijn boeken spelen zich dan ook af in deze omgeving.

In Sluuspoort komt hij niet alleen vertellen over hoe hij het schrijversvak heeft opgepakt, maar geeft de bezoekers vooral inspiratie en tips om zelf te gaan schrijven. Een soort van schrijversworkshop dus. In ieder geval een bijzondere avond in het Sluuspoort-programma. Wie meer wil weten over het schrijversvak in het algemeen en Edwin Zonneveld en zijn werk in het bijzonder is welkom.

Het belooft een boeiende avond te worden, waarop Edwin Zonneveld eerst zichzelf zal voorstellen. Hij gaat vertellen waarom hij begon met schrijven, of hij cursussen volgde en hoe zijn verhaallijn rondom inspecteur Starck is ontstaan. Hij gaat in op aspecten als inspiratie en discipline en op hoe je tot een onderwerp komt en wie je wilt bereiken. En bijna vanzelfsprekend, ook de valkuilen komen aan de orde. Leerzaam onderdeel is de inbreng van Zonneveld over hoe je onderzoek kunt doen voor hetgeen je wilt gaan schijven.

Voor wie het leuk vindt wordt na afloop van de wetenswaardigheden die Zonneveld over het schrijversvak vertelt, een korte schrijfsessie gehouden. Geheel op vrijwillige basis kan hier al dan niet aan worden deelgenomen. Vanzelfsprekend wordt het resultaat besproken en mogen de deelnemers rekenen op de professionele feedback van Edwin Zonneveld. De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn.

Beide avonden in Sluuspoort beginnen om 19.30 uur, Sluuspoort is open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt acht euro, inclusief een kop koffie of thee.

www.sluuspoort.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice