Agenda
Active creations

DESZ vrouwen 1 koploper na winst op Flevo Boys

Geplaatst op: 4 december 2023

Voorafgaande aan de wedstrijd waren de polderbewoonsters koploper in de 4e klasse 2 van de KNVB met één punt meer dan de Sluziger dames terwijl zij één wedstrijd meer hadden gespeeld. Door een 5-3 zege namen de vrouwen van DESZ die koppositie over.

Op een glad veld vanwege de vorst gingen de dames van DESZ, die vier weken geen competitieduel hadden afgewerkt, goed van start. Na korte tijd stond het al 2-0 door doelpunten van Anne Mieke Slurink nadat ze prachtig gelanceerd werd door goede passes. Nadat het in de 13e minuut al 3-0 was door dizelfde speelster leek de wedstrijd gespeeld. Niets was minder waar aangezien de Emmeloorders de rug rechten en de 3-1 achter keepster Miranda van Es werkten, nadat het een duidelijk geval van buitenspel was. De scheidsrechter van dienst negeerde echter het vlaggen van de assistent scheidsrechter. Nadat het kort voor rust 3-2 werd beloofde het nog een spannende pot te worden na de pauze.

De trainers Arko Halfmouw en Eddie Hoen brachten na een warme kop thee een tweetal wissels binnen de lijnen, waardoor het evenwicht in de Sluziger ploeg beter tot uiting kwam hoewel het meteen na de pauze 3-3 werd. Na een prachtige steekpass vanuit het middenveld maakte Anne Mieke Slurink haar vierde treffer en nadat zij kort voor het einde Imogen Bruintjes in staat stelde om de 5-3 binnen te werken, was de wedstrijd beslist.

De dames leiden nu met 18 punten uit 6 wedstrijden en zijn dus nog ongeslagen. Flevo Boys volgt met 16 punten uit 7 wedstrijden. Derde is Steenwijk met 15 punten uit 6 wedstrijden.