17 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Kithara met harmonieuze zang en mooi gitaarspel in De Schans

Geplaatst op: 8 december 2023

foto: Jan van Kleef

Het gitaarkwartet Kithara uit Oldebroek heeft donderdagavond een fijn optreden gegeven in Woonzorgcentrum De Schans te Zwartsluis.

Zo’n tweeëntwintig jaar vormen Harriët Blaauw, Batje Kanis, Willemien Strijkert en Nienke van Norel in deze samenstelling het gitaarkwartet. Kithara is het Griekse woord voor gitaar. De vier dames zijn een veelgevraagd kwartet. Er wordt aan kerkdiensten en optredens medewerking verleend. Het heeft meerdere Cd’s uitgebracht.

Met fijne harmonieuze zang en mooi gitaarspel werden de belangstellenden in De Schans aangeraakt en bemoedigd met vooral kerstliederen. De ingetogen muziek, zonder versterkers, zet ons even stil bij het vaak drukke leven. Muziek voor een moment van bezinning en dat Bijbelse liederen de luisteraars troost en blijdschap kunnen geven. Zo werd het ook beleefd in de zaal door de toehoorders. Bij bekende liederen kon er worden meegezongen.

Rond negen uur sprak secretaris Jan Kootstra namens de stichting het dankwoord aan Kithara voor hun prachtige optreden en de belangstellenden voor hun aanwezigheid.

Het eerstvolgende muzikale optreden is in het nieuwe jaar op maandag 8 januari 2024. Dan komt het accordeon-en mandoline orkest Iduna uit Hattem voor een optreden in De Schans. Aanvang 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice