25 juli 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Zwartewaterland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Geplaatst op: 18 december 2023

De gemeente Zwartewaterland heeft zich aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem. Hiervoor ondertekenden burgemeester Bilder en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem maandag 18 december een samenwerkingsovereenkomst. Anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem komen hierdoor vanaf nu ook terecht bij de gemeente.

Door samen te werken met Meld Misdaad Anoniem zet Zwartewaterland een nieuwe stap in het veiliger maken van de leefomgeving. “Het is belangrijk dat onze inwoners altijd eerst naar de politie gaan als ze criminele activiteiten zien. Maar wanneer de dader u kent, voelt u zich misschien niet veilig om te melden. In dat geval biedt Meld Misdaad Anoniem uitkomst”, legt burgemeester Bilder uit. “Meld Misdaad Anoniem verlaagt voor deze inwoners de drempel. Dat helpt ons bij de aanpak van criminaliteit. Elk stukje informatie, hoe klein ook, kan het verschil maken.”

Anonimiteit staat voorop

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Inwoners kunnen bij Meld Misdaad Anoniem zeven dagen per week online of telefonisch een melding maken. Die melding kan gaan over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, overvallen, gedwongen prostitutie, milieucriminaliteit en ondermijnende activiteiten. De anonimiteit van de melder staat altijd voorop. “Meld Misdaad Anoniem zorgt ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar dat de melder buiten beeld blijft”, vertelt Marc Janssen, manager bij Meld Misdaad Anoniem.

De samenwerking met Meld Misdaad Anoniem past binnen het meerjarenplan Integrale Veiligheid 2023- 2026 van de gemeente Zwartewaterland. Bilder: “De gemeente veilig houden doen we met elkaar. In onze gemeente voelen we ons nog echt verantwoordelijk voor onze eigen straat of wijk. Meld Misdaad Anoniem kan eraan bijdragen dat onze inwoners het gevoel van veiligheid in de komende jaren vast kunnen houden.”

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice