16 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Agnieten College ervaart de betekenis van Kerst

Geplaatst op: 22 december 2023

Het Agnieten College heeft dit jaar Kerst op een speciale manier gevierd, door nadruk te leggen op de betekenis van het feest. Dit werd gedaan met de voorstelling ‘Next Level’ van Creatieve Preventie, waarbij de kerstgedachte centraal stond.

De kerstvieringen bestonden uit een voorstelling waarbij een volwassen verteller terugkeek op een reis die zij als tiener maakte met de wijzen. De leerlingen werden meegenomen in dit verhaal door videobeelden van de herinneringen in vlogstijl. Animaties in de vorm van een game-ervaring versterkten het verhaal, waardoor het nog levendiger werd.

In ‘Next Level’ symboliseert goud persoonlijk succes. De voorstelling laat zien dat het najagen van succes niet altijd het uiteindelijke doel is. Het biedt een reflectie op de ware betekenis van persoonlijke groei en tevreden zijn met wie je werkelijk bent, want dat is goed genoeg.

De kernboodschap was krachtig: “Geef je goud aan Jezus, voel liefde. Het is beter om te geven dan te ontvangen”. Deze boodschap benadrukt het belang van delen, liefde en medeleven, zonder iets terug te verwachten. Een andere belangrijke les voor de leerlingen was: “Het draait niet om likes, maar om wie je werkelijk bent”. Dit onderstreept het belang van authenticiteit in een wereld die vaak te veel waarde hecht aan uiterlijk vertoon.

Naast de inspirerende voorstelling kregen leerlingen de gelegenheid om voor de feestdagen afscheid van elkaar te nemen. Het Agnieten College wenst alle leerlingen een gezegend kerstfeest en een gelukkig en gezond 2024 toe. De school kijkt ernaar uit om alle leerlingen snel en in goede gezondheid weer te verwelkomen op school.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice