18 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Koor van eigen bodem in De Schans

Geplaatst op: 24 januari 2024

foto: Jan van Kleef

Het Sluziger schipperskoor van eigen bodem De Kolksluuszangers zorgde woensdagavond voor een enthousiast en sfeervol optreden in De Schans. Met bekende zeemans- en levensliederen hebben de bewoners van het Woonzorgcentrum en andere belangstellenden in De Schans een gezellige avond gehad.

Het schipperskoor telt ruim vijfentwintig leden en staat onder leiding van dirigent Marinus Schoonewelle. Het koor verzorgt vaker een optreden in De Schans. Het wordt muzikaal ondersteund door enkele accordeonisten en een drummer. In donkerblauw tenue en met schipperspet werden oude liederen over het IJsselmeer en de Zuiderzee gezongen. Een enthousiast en vrolijk repertoire met voor de liefhebbers ook nog een aantal bekende meezingers.

Het koorlid Freek Kuipers praatte het programma aan elkaar. De volle zaal heeft genoten van het koor ‘van eigen bodem’. De eerstvolgende activiteit is op donderdag 15 februari met het koor Mixed. Het optreden van het Kraggekoor uit Belt-Schutsloot op woensdag 28 februari gaat niet door. In plaats ervan komen een dag later op donderdag 29 februari de Toutenburgher Muzikanten uit Vollenhove naar De Schans. Bij elke activiteit zijn bewoners en senioren van harte welkom. Aanvang 19.30 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice