22 juni 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Nieuwe dienstregeling voor busvervoer

Geplaatst op: 1 februari 2024

Wie gebruikt maakt van het openbaar vervoer in de kop van Overijssel ondervindt de laatste tijd hinder. Vervoerder EBS werkt daarom aan een nieuwe dienstregeling die beter uit te voeren is en vanaf zondag 14 april ingaat.

Het openbaar vervoer in Flevoland en de kop van Overijssel wordt sinds 10 december 2023 verzorgd door EBS onder de naam RRReis. Zoals veel organisaties heeft ook EBS helaas te maken met personeelstekort. De krapte op de arbeidsmarkt speelt bij alle vervoerders. Daarnaast is het ziekteverzuim te hoog, stromen er veel chauffeurs uit vanwege pensionering en ouderenregelingen onder de nieuwe CAO. Ook is minder personeel vanuit de vorige vervoerders overgekomen dan voorzien. Er is stevig ingezet op werven van nieuwe chauffeurs, maar dit had nog niet voldoende resultaat. Het lukt EBS hierdoor niet om de dienstregeling, die per 10 december flink uitgebreid is, betrouwbaar uit te voeren.

EBS heeft de situatie besproken met haar opdrachtgevers: de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Om deze problemen de baas te worden, is besloten een nieuwe dienstregeling te maken die met minder chauffeurs gereden kan worden. Deze dienstregeling moet op 14 april ingaan.

Tot de start van de nieuwe dienstregeling probeert EBS de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar er zullen helaas nog regelmatig ritten uitvallen. De reizigers wordt daarom geadviseerd om vlak voor hun vertrek de actuele reisinformatie te checken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice