16 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Rivierjournalist én rasverteller Wim Eikelboom laat de IJssel door Sluuspoort stromen

Geplaatst op: 2 februari 2024

Zwartewaterland ligt in de IJssel-Vechtdelta. Dat betekent dat het gedrag van rivier de IJssel invloed heeft op het leven in deze regio. Over de IJssel zijn veel verhalen te vertellen van vroeger en nu. Wim Eikelboom heeft die verhalen verzameld in zijn boek ‘Geen dag zonder de IJssel’. Eikelboom omschijft zichzelf als ‘rivierjournalist’. Maar buiten dat hij prachtige verhalen over de niet minder prachtige IJssel aan het papier weet toe te vertrouwen, is hij ook nog eens een begenadigd verteller. Wie eenmaal een lezing van hem heeft bijgewoond, zal steeds opnieuw bij een volgende versie willen zijn en aan zijn lippen hangen.

Deze week krijgen belangstellenden alle kans voor een (hernieuwde) kennismaking met Wim Eikelboom. Woensdagavond 7 februari is hij te gast in Sluuspoort en neemt de bezoekers mee naar het verleden, het heden én de toekomst van de liefelijke en eigenwijze rivier de IJssel. Wat gaat het worden met de waterstanden? Gaan we vaker te maken krijgen met hoog of juist met laag water? Wat betekent dat voor boeren in de uiterwaarden? Is het ideaal van een drinkbare IJssel ooit haalbaar? Allemaal vragen die aan bod komen.

De avond in Sluuspoort begint om 19:30 uur, zaal open vanaf 19:00 uur. De entree bedraagt 8 euro en bij dit bedrag is een lekker kopje of thee bij inbegrepen.

www.beleefzwartsluis.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice