Agenda
Active creations

DESZ VR 1 met overtuigende overwinning naar volgende bekerronde

Geplaatst op: 19 februari 2024

De dames van DESZ Vr.1 wonnen zaterdag voor de KNVB beker met 0-8 in Terwispel en bereikten daarmee de laatste acht.

SJO WTTC had er een hele happening van de wedstrijd gemaakt in de overtuiging dat er een volle bus met DESZ speelsters en supporters neer zou strijken op hun complex compleet met een fikse verloting. De verloting ging wel door en de beide teams kwamen met een pupil van de week het veld op waarbij de thuis- supporters rijkelijk met fakkels er een mooie start van de wedstrijd van maakten.

De dames van DESZ maakten ook een mooie start van. De rook was nauwelijks verdwenen toen de Sluzigers binnen 5 minuten op 0-2 stonden door doelpunten van Imogen Bruintjes na een assist van Annelie Overmars, die evenals de andere youngster Desirée Krabbe een goede wedstrijd speelde. Bij de volgende aanval gaf Yaël Esteie een mooie voorzet waarmee Carolien Mooiweer wel raad wist.

Na 19 minuten maakt Annelie Overmars haar eerste doelpunt voor Vr.1 door zeker van een afstand van 30 meter de bal achter de Friese keepster te schieten. 0-3

De 0-4 komt op naam van Hannah Hulst die op rand van de 16 meterlijn de bal verovert en de keepster weer laat vissen.

Het laatste doelpunt voor de rust komt na een solo van Daphne Bartelds die onreglementair wordt afgestopt en een vrije trap mag nemen. Met een perfecte trap weet ze Imogen te bereiken, die meteen uit de lucht de 0-5 laat aantekenen

Direct na de thee maakt Jari Kiekebos uit een corner van Daphne Bartelds met een kopbal de 0-6

Een tiental minuten later speelt Yael Esteie de bal naar Imogen Bruintjes die haar derde doelpunt van de middag laat aantekenen door met een mooie boogbal de keepster weet te verschalken. 0-7

Na een drietal gemiste kansen van de Sluzigers is het Hannah Hulst die een aanval opzet en via Imogen Bruintjes komt de bal bij Carolien Mooiweer terecht die het laatste doelpunt en haar tweede maakt.

Hiermee bereikt de koploopster in de 4e klasse van de KNVB de volgende ronde voor de beker.