16 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Werkzaamheden Arembergergracht stilgelegd door verzakkende tuinen

Geplaatst op: 26 februari 2024

Tuinen aan de Klein Lageland zijn de afgelopen twee weken tot wel 30 centimeter verzakt. Reden is het verwijderen van de beschoeiing aan de Arembergergracht. De provincie Overijssel heeft de werkzaamheden daarom maandag stil laten leggen.

Een kleine twee weken geleden begon Tebezo met het vernieuwen van de beschoeiing aan de Arembergergracht. Dat gebeurt voor de derde keer in de dertien jaar dat de huizen er staan. Afgelopen week ontdekten bewoners dat hun tuin niet meer vlak was, maar af begon te lopen. Doordat de beschoeiing was weggehaald, spoelde grond onder tuinen vandaan. Het gevolg? Een aflopende tuin vol scheve bomen, scheve hekken en fikse sleuven in de grond.

“Niet bij iedereen”, zegt bewoner Geert Doosje. “Bij een deel van de woningen hebben ze tijdens eerdere werkzaamheden de oude beschoeiing laten staan, waardoor niet bij iedereen de tuin op dit moment verzakt”, vertelt hij.

Maandagochtend besloot de projectleider van de provincie dat de werkzaamheden per direct stilgelegd moesten worden. Daar zijn de gedupeerde bewoners blij mee. “Later vandaag volgt een overleg tussen de aannemer en de provincie over het vervolg van de werkzaamheden”, weet Doosje te melden.

Zijn buren hebben de tuin al leeggehaald, om de schade nog enigszins te beperken. “Maar we zijn blij dat de werkzaamheden nu zijn stilgelegd, we voelen ons gehoord en hopen dat er snel een oplossing kan komen”, besluit aanwonende Greet Doosje.

De provincie liet maandagmiddag weten dat men de opgelopen schade gaat herstellen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice