21 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Deze verzekeringen zijn een must voor ondernemers

Geplaatst op: 20 maart 2024

(Adv.) Verzekeringen zijn niet populair onder ondernemers. Ze zijn bang om zich over te verzekeren, en veel geld kwijt te raken aan onnodige verzekeringen. Ondernemers schieten nu door, zeggen verzekeringsexperts. Ze zijn daardoor mogelijk niet goed verzekerd tegen grote schadeposten. In veel gevallen raden experts in ieder geval de onderstaande drie verzekering aan:

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Oeps! Je hebt net de vloer in het bedrijfspand gedweild. In alle snelheid ben je vergeten er een bordje bij te zetten dat de vloer glad kan zijn. Een klant struikelt en stelt jou aansprakelijk voor letselschade. Dat kan zomaar een hele dure claim worden. Gelukkig heb je een bedrijfsaansprakelijkheidverzekering, die letselschade en materiële schade aan derden dekt.

Misschien ben je wel op locatie bij een klant en gooi je een kop thee over een laptop die niet van jou is. Dan hoop je dat het geen dure laptop is, want die schade moet je vergoeden. Ben je verzekerd, dan is er geen enkel probleem: de verzekeraar dekt de schade voor je.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Veel ondernemers denken dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hetzelfde zijn. Dat zeggen verzekeringsexperts. Ze wijzen erop dat het twee heel verschillende verzekeringen zijn. Waar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de schade dekt die onder werktijd ontstaat, dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering de schade die ontstaat door beroepsfouten.

Denk aan een architect die een fout op een tekening maakt, of een accountant die een verkeerde berekening maakt. Niet geheel toevallig zijn dit twee voorbeelden van beroepsgroepen die verplicht zijn om zich te verzekeren. Voor andere beroepen is verzekeren niet verplicht, maar wel heel verstandig. Schade door beroepsfouten kan namelijk al snel flink in de papieren lopen.

Rechtsbijstandverzekering

Geschillen komen voor in elk bedrijf. Hoe hard je ook je best doet om iedereen te vriend te houden: er komt een punt waarop je juridische hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld als je ruzie krijgt met de verhuurder van je bedrijfspand of omdat een klant weigert te betalen. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering komt dan van pas. Deze dekt de kosten voor juridisch advies, proces- en gerechtskosten en advocaatkosten.

Meestal hebben conflicten te maken met betaalde rekeningen. Let hierop bij het afsluiten van een verzekering, zodat je ook meteen incassobijstand kunt meeverzekeren. Met deze drie verzekeringen ben je goed op weg om je bedrijf zo goed mogelijk te verzekeren. Naast de verzekeringen voor het bedrijf zelf, wijzen de experts ook op persoonlijke verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze wordt voor zzp’ers binnenkort zelfs verplicht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice