22 juni 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Zussen gaan water op tijdens opschoondag

Geplaatst op: 20 maart 2024

In Zwartsluis worden zaterdag 23 maart de handen uit de mouwen gestoken. Het is dan namelijk landelijke Opschoondag. Reden genoeg voor twee zussen om afval op te ruimen dat te vinden is rondom de wateren van Zwartsluis.

Ook op het water is (helaas) nog een hoop zwerfafval te vinden. Om deze reden slaan de ondernemerszussen Janneke Smits van SUPschool ‘Suppen met Janneke’ en Marina Eggink van ‘Pico Bello Varen’ de handen ineen om een schoonmaakactie in Zwartsluis te organiseren.

“Op deze dag zullen we met een aantal supboards en met een sloep het water op gaan. Een supboard is zeer effectief omdat je nagenoeg overal bij komt en je met behulp van een schepnetje of knijper het afval gemakkelijk uit het water kunt vissen. Sloep ‘De Blauwe Reiger’ zal dienen als centraal verzamelpunt voor het opgeviste afval en voor de vrijwilligers die tussendoor zullen worden voorzien van koffie/thee en een broodje”, vertellen de zussen.

Vrijwilligers zijn welkom om mee te helpen. In verband met de watertemperatuur/veiligheid is voldoende supervaring noodzakelijk. Stuur een berichtje naar Janneke (06 37 43 37 15) om je op te geven. Alle benodigde materialen zullen worden gefaciliteerd.

“We starten op 23 maart om 10:00 uur bij Steiger ‘De Kolk’ in het centrum van Zwartsluis en zullen rond 13:00 uur weer terug aan wal zijn”, besluiten de dames.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice