28 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Kermis dit jaar niet meer op zompig grasveld

Geplaatst op: 22 maart 2024

archieffoto (mei 2023): Jan van Kleef

De Berkenlaan wordt volgend jaar opnieuw ingericht en niet dit jaar, zoals de gemeente eerder liet weten. De conditie van het oude voetbalveld is zo langzamerhand een hoofdpijndossier geworden bij de Oranjevereniging en de kermisexploitanten. Zij trokken al meerdere jaren aan de bel over de conditie van het veld. 

Rogier van Zon laat weten namens de gemeente Zwartewaterland: “We hebben de situatie rondom het grasveld in de Berkenlaan in beeld. De benodigde aanpak om de wateroverlast in de toekomst te voorkomen vraagt om een herinrichting. Daarbij trekken we samen op met de Arembergschool, de Oranjevereniging Zwartsluis en verschillende buurtbewoners. Zij ontvingen eerder dit jaar een leefbaarheidscheque voor hun gouden plan om van het grasveld een groene leefbare ontmoetingsplaats te maken.”

Van Zon vult aan: “Onze opgave rondom de wateroverlast en het nieuwe ontwerp wordt nu verder uitgewerkt. We verwachten dat we volgend jaar aan de slag kunnen met de herinrichting van het gebied. Dat lukt helaas niet voor de start van de aankomende feestweek. Daarom zijn we samen met de Oranjevereniging voor dit jaar tot een tussenoplossing gekomen. Daarbij komt een groot deel van de kermis straks op de straat en de parkeerplaatsen voor de Arembergschool te staan. Op die manier proberen we de overlast door modder tijdens de activiteiten te beperken.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice