22 juni 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Bus naar Zwolle gaat buiten spitsuren minder rijden

Geplaatst op: 26 maart 2024

Vanaf 14 april rijden de bussen van RRReis in onder andere de kop van Overijssel volgens een aangepaste dienstregeling. In de nieuwe dienstregeling rijden de bussen wat minder vaak, maar wel regelmatig. Op deze manier vertrouwt EBS erop dat het personeelstekort beter kan worden opgevangen en wordt voorkomen we dat ritten onverwacht uitvallen. Voor de kop van Overijssel betekent dit dat lijn 215 tussen Urk en Kampen vervalt. Ook rijden er buiten spitsuren minder ritten tussen Blokzijl, Zwartsluis en Zwolle (lijn 171) en tussen Genemuiden en Zwolle (lijn 174).

Maarten Spaargaren, concessiemanager IJssel-Vecht bij EBS: “De start van het tweede deel van de concessie IJssel-Vecht is op z’n zachtst gezegd niet vlekkeloos verlopen. We hebben onze reizigers daarmee tekortgedaan en daar baal ik enorm van. We willen en moeten die problemen oplossen. Maar dat lukt op korte termijn alleen als we het tekort aan chauffeurs kunnen opvangen door iets minder te gaan rijden. We hebben de laatste tijd daarom hard gewerkt aan een nieuwe dienstregeling waarvoor minder chauffeurs nodig zijn.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice