21 mei 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Vernieuwd bezoekerscentrum na Pasen open

Geplaatst op: 26 maart 2024

Vanaf dinsdag 2 april kunnen bezoekers weer genieten van het prachtig vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Tijdens de uitgebreide verbouwing in de afgelopen maanden heeft het bezoekerscentrum een complete metamorfose ondergaan. Het is een aantrekkelijk en eigentijds interieur geworden, met veel licht en ruimte en kenmerkende natuurelementen uit De Wieden. Er is een inspirerende expositie over de natuur in De Wieden en er zijn volop oriëntatiemogelijkheden over hoe je dit gebied het beste kunt gaan ontdekken. Ook is er een aantrekkelijke winkel met natuur- en streekproducten.

De officiële opening is op woensdag 24 april. De komende weken worden gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten, maar bezoekers zijn al vanaf 2 april harte welkom in het bezoekerscentrum. Ook de vaartochten gaan vanaf begin april alweer van start.

De Wieden is één van de iconische natuurgebieden van Natuurmonumenten en het bezoekerscentrum is een belangrijke toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Naast informatiepunt en startpunt voor wandelroutes kan men in het bezoekerscentrum ook terecht voor talloze vaartochten en activiteiten in dit unieke cultuurlandschap. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers die willen genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Vanaf 2 april is het bezoekerscentrum van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice