22 juni 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Voedselbank-actie bij Plus

Geplaatst op: 27 maart 2024

Vrijwilligers van Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 6 april van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de drie supermarkten in Zwartsluis en Hasselt.

“Inzamelingsacties zijn momenteel hard nodig”, aldus de organisatie, die steeds meer moeite heeft om voldoende pakketten te maken. Een groot aantal gezinnen moeten nog steeds de zware stap nemen om een beroep te doen op de Voedselbank. Energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden zijn enkele redenen hiervoor. Om ervoor te zorgen dat er voor de komende periode weer voldoende voorraad komt moet de Voedselbank nu actie ondernemen.

Supermarkten en voedselfabrikanten bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om de tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals o.a.: blikken soep, luiers, vis in blik, houdbare melk, pindakaas, zonnebloemolie, spaghetti enz..

Om klanten van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de Plus in Zwartsluis en bij de Boni en Jumbo in Hasselt flyers uit met daarop de benodigde producten. Klanten kunnen desgewenst één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang.

“Met de actie van eind vorig jaar, bij de drie supermarkten in Genemuiden, hebben wij als voedselbank al aangegeven dat wij in het voorjaar een inzamelingsactie in Zwartsluis en Hasselt wilden houden. De reden is gelegen in het feit dat we door ruimtegebrek niet de opbrengst van alle zes supermarkten in Zwartewaterland kunnen opslaan”, meldt het bestuur.

Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in daarvoor bestemde bus. Wie deze dag niet in de gelegenheid is om wat extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven, kan ook een financiële donatie overmaken op IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice