21 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

De meest populaire landen voor rondreizen

Geplaatst op: 28 maart 2024

(Adv.) Rondreizen worden steeds populairder en daar zijn natuurlijk belangrijke redenen voor. We willen tijdens de vakantie vooral heel veel van een gebied of land zien. Hierdoor kiezen we steeds vaker voor een rondreis en steeds minder vaak voor een vakantie op een enkele, vaste bestemming. Je kunt diverse mooie rondreizen boeken, zoals via VesuvioTour, waarbij je de keuze hebt uit tal van prachtige landen. Wat zijn nu de meest populaire landen voor een rondreis? Wij geven je inzicht.

1. Italië

Italië is een prachtig land dat je gewoonweg niet ontdekt als je de hele vakantie in een enkele accommodatie doorbrengt. Het land heeft tal van prachtige bezienswaardigheden, zoals de kanalen van Venetië tot aan het indrukwekkende Colosseum in Rome. Daarnaast kun je in diverse regio’s van het land genieten van unieke culinaire hoogstandjes en natuurlijk de beste wijnen. Ook de diversiteit in landschappen zorgt ervoor dat Italië erg geliefd is onder mensen die graag rondreizen maken.

2. Spanje

Spanje is een land dat zowel bij de jongere als de oudere generatie erg in trek is. Jongeren trekken graag naar dit land vanwege de grote hoeveelheid festivals, uitgaansgelegenheden en evenementen. Daarnaast zijn er natuurlijk veel bruisende steden, waaronder Madrid en natuurlijk Barcelona. Toch kun je zeker ook van rust genieten in Spanje. Er zijn tal van prachtige stranden en tijdens een wandeling kun je genieten van indrukwekkende architectuur. Elk stukje Spanje heeft iets anders te bieden, waardoor een rondreis de moeite waard is.

3. Montenegro

Iets minder voor de hand liggend, maar zeker niet minder populair, is Montenegro. Dit land staat vooral bekend om de prachtige historische steden en de adembenemende natuur. Daarnaast is dit land ook voordelig, want alles in Montenegro is een stuk goedkoper dan in de meeste Europese landen het geval is. Het is een indrukwekkend land om te gaan ontdekken en beleven tijdens een mooie rondreis.

4. Kroatië

Kroatië is een land met diverse prachtige steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Denk aan Split en Dubrovnik. In de steden vind je veel indrukwekkende paleizen, forten en kerken. Daarnaast heeft het land ook prachtige natuurparken en -gebieden waar je eindeloos kunt genieten van de rust, de ruimte en het leven in de natuur. Aangevuld met een schitterende kustlijn is dit een land die je echt tot in het detail wilt leren kennen, en dit doe je het best middels een mooie rondreis door Kroatië.

5. Portugal

Van zonnige stranden tot groene heuvels. Portugal is een land dat vooral heel veel te bieden heeft op het gebied van natuur. Er zijn prachtige valleien om te ontdekken, maar natuurlijk ook sfeervolle havens en bruisende steden. Daarnaast staat Portugal ook bekend om de unieke cultuur, de hoge mate van gastvrijheid en de smakelijke gerechten. In elk deel van Portugal maak je kennis met andere gastronomie, wat een rondreis door dit land meer dan geslaagd maakt. Vergeet ook zeker de heerlijke wijnen van Portugal niet!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice