22 juni 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Inspirerende Paasviering op het Agnieten College

Geplaatst op: 28 maart 2024

Met het paasweekend in aantocht hebben de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis een bijzondere paasviering meegemaakt. Georganiseerd door Creatieve Preventie, bekend om hun voorstellingen die jongeren sterker en weerbaarder maken binnen de kaders van christelijke normen en waarden, was deze viering een ware beleving.

De presentator nam de leerlingen mee op een ontdekkingsreis in een Cold Case-onderzoek naar het leven, de dood, en de opstanding van Jezus Christus. Dit onderzoek nodigde uit tot een kritische blik en gezamenlijke zoektocht naar de waarheid achter de Paasgebeurtenissen. Na deze ervaring kregen de leerlingen niet alleen inzicht in de historische feiten van Pasen maar ook in de hedendaagse betekenis ervan – het vieren van Jezus’ opstanding als een bron van hoop.

Interactie stond centraal tijdens de voorstelling, met video’s van een rechercheur, aangevuld door een inspirerende spoken word-video en live zang. Dit interactieve element, verrijkt met vragen rondom Pasen, zorgde voor diepgaande betrokkenheid. De artieste in de spoken word-video onderzocht het onderscheid tussen feit en fictie, verstand en gevoel, en nodigde de leerlingen uit om zelfstandig naar waarheid te zoeken, zelfs als dat tegen de meerderheid ingaat.

De leerlingen werden uitgedaagd om na te denken over geloof, waarheid, en persoonlijke betekenis door het verhaal van Jezus Christus op een unieke wijze. Deze paasviering bood niet alleen een moment van bezinning maar ook een inspirerende start van het paasweekend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice