25 juli 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Lezing over Kievitsbloem in Veldschuur

Geplaatst op: 29 maart 2024

Op donderdagavond 4 april zal er in de Veldschuur een mooie lezing gehouden worden over Kievitsbloemen. Albert Corporaal publiceerde hier vorig jaar een boek over. Een boek vol met mooie foto’ en begrijpBericht bekijkenelijke hoofdstukken. Wetenschappelijk onderbouwde gegevens zijn gecombineerd met persoonlijke columns. Samen laten die een beetje licht laten schijnen op de passie van Albert, namelijk het ontcijferen van het wel-en-wee van de Wilde Kievitsbloem.

Juist in de gemeenten Zwartewaterland en Zwolle kom deze intrigerende soort voor en ieder voorjaar komen ze weer met tienduizenden gelijk boven de grond, in de uiterwaarden. Aan de ene kant zitten die groeiplekken vol gevaren, maar aan de andere kant levert dat geweldige voordelen op. Zo moeten de meeste organismen bestaan, steeds tussen uitersten in. Albert zal zelf, met mooie plaatjes erbij, laten zien wat hij heeft ontcijferd maar ook dat dit van grote betekenis kan zijn voor de bestuiving van allerlei voer en voedsel en de weerbaarheid tegen schimmelachtige bedreigingen.

De lezing wordt gehouden bij de Veldschuur (Wijkweg 2 in Rouveen). Inloop vanaf 19.30 uur, start lezing om 20.00 uur.
De bijdrage voor de deelname is €10,– (dit is inclusief koffie/thee en koek). De avond bijwonen kan door opgave op www.veldschuur.net.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice