Agenda
Active creations

Twee teams Pegasus pakken kampioenschap

Geplaatst op: 15 april 2024

Zaterdag 13 april was een dag die rood omcirkeld stond op de kalender dit seizoen. Twee volleybalteams stonden op het punt hun kampioenschap binnen te halen en het was tevens de laatste wedstrijd voor een speler en trainer van het eerste team van Pegasus.

De XC1 van Pegasus stond voor een uitdaging: ze moesten minimaal met 3-1 winnen om kampioen te worden. Met twee speelsters die herstelden van ziekte en blessures was dit geen makkelijke opgave, maar het team klaarde de klus met verve. Het gemengde jeugdteam begon om 12:00 uur aan de thuiswedstrijd tegen het jongensteam uit Dedemsvaart. Jort en Mika, de twee jongens in het team van Pegasus, waren er helemaal klaar voor, net als de vijf meiden, Sophie, Julia, Myrthe, Guusje, Sylvana en trainer Kirsten. Iedereen was enigszins gespannen, maar klaar om te strijden.

De eerste set was spannend en de teams waren aan elkaar gewaagd. Door een aantal sterke servicebeurten liep Pegasus echter uit en won de eerste set. De tweede en derde set verliepen soepel. Pegasus blonk uit in de pass en het samenspel. Foutieve passes van de tegenstander werden genadeloos afgestraft door de ballen direct op de vloer van de tegenpartij te slaan. In de vierde set bleef het team dynamisch samenwerken. Sterke services en blokkeringen aan het net vergrootten de voorsprong. De set werd stijlvol afgesloten en het kampioenschap was binnen, verdiend!

Ook de dames A van Pegasus waren klaar om hun kampioenschap te verzilveren. De tegenstander, Dios uit Oldemarkt, kwam zelfverzekerd de zaal binnen; het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden. De dames van Pegasus, onder leiding van trainer Wessel Meijer, begonnen de eerste set met een sterke serie services. Ondanks deze sterke start werd het aan het einde van de set nog spannend. Gelukkig stonden de dames hun mannetje en sleepten ze de set binnen.

De tweede set begon net zo goed, resulterend in een mooie 10-2 voorsprong. Halverwege de set verslapte het spel echter iets, waar Dios slim gebruik van maakte met tactische punten. De dames uit Zwartsluis herpakten zich en wonnen ook deze set! De spanning steeg, het kampioenschap was binnen handbereik. In de derde set bleek Dios echter te sterk en won gemakkelijk. De vierde set moest beslissend zijn: alles of niets! De dames vochten hard, wat resulteerde in een mix van prachtige en soms slordige punten. Toch trokken ze aan het langste eind. Het kampioenschap was binnen!

De laatste wedstrijd van het seizoen voor Pegasus 1 was op deze zaterdag tegen Olhaco uit Hoogeveen, een zware tegenstander. Dit jaar kampte Pegasus met veel blessures, spelerstekorten, arbitragekwesties en een onverwacht vertrek van een belangrijke speler. Wessel Meijer, die zijn kniebeschermers aan de wilgen hing na jarenlange dienst, zag zijn team strijden in zijn laatste wedstrijd. Het spel was snel en dynamisch, met meedogenloze smashes. Olhaco kon niet anders dan toezien hoe de sets in Zwartsluis bleven.

Het was een prachtige dag om Wessel, die veel betekend heeft voor de jeugd/senioren en als trainer van het onlangs kampioen geworden meisjesteam A, te eren met een overwinning. De mannen uit Hoogeveen moesten genoegen nemen met een 4-0 nederlaag tegen de heren uit Zwartsluis. Dit was alweer de zesde overwinning uit negen wedstrijden in 2024, waarmee ze van de laatste plek opklommen naar plek zes in de competitie. Een verdiende plek, gezien de kwaliteiten van dit team.