1 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Winst in Eindhoven voor Pepijn Rietman

Geplaatst op: 15 april 2024

Pepijn is de eerste kart wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in de ID engine senior klasse meteen goed gestart. Na een mooie 2e plek tijdens de wintercup eind maart, stond hij dit weekend op de hoogste trede tijdens de eerste van de 6 wedstrijden om het Nederlands kampioenschap.

Pepijn rijdt jaar in de seniorklasse, dat betekent dat hij het ook opneemt tegen tegenstanders die al een aantal jaren ouder zijn. Al tijdens de trainingen op zaterdag was duidelijk dat de snelheid er goed in zat op circuit de Landsard. Hoewel met name de top 5 dicht heel bij elkaar zat qua tijd wist Pepijn bij de kwalificatie toch pole position te pakken.

De eerste plek wist hij in de eerste race op zondag te behouden. Tijdens de tweede race kwam hij als 2e over de streep. Dat betekende dat Pepijn vanaf de tweede plek startte in de derde en laatste race. In deze race zette Pepijn alles bij om de eerste plek weer terug te pakken en dat lukte met een mooie inhaalactie. Daarmee wist hij de dagzege veilig te stellen.

Op 12 mei staat het volgende NK op het programma op kartbaan Strijen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice