22 juni 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Elektrische step of elektrische scooter?

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Ben je op zoek naar een elektrisch vervoermiddel waarmee je snel door drukte kunt manoeuvreren en dat lekker wendbaar is? Dan kom je al gauw bij een elektrische step of een elektrische scooter uit. Met beide vervoermiddelen verplaats je je eenvoudig van A naar B, ze zijn duurzaam, hebben weinig onderhoud nodig en makkelijk in gebruik. Maar er zijn natuurlijk wel degelijk verschillen tussen een elektrische step en een elektrische scooter. Beiden hebben hun voor- en nadelen ten opzichte van elkaar. Waar je rekening mee moet houden en welke van deze twee vervoermiddelen het meest voor jou geschikt is bespreken we in dit artikel.

De voor-en nadelen van een elektrische scooter

Wanneer je lange afstanden moet afleggen is een elektrische scooter ideaal. Je zit comfortabel op het zadel, er is veel opbergruimte en een e-scooter ligt prettig op de weg dankzij de grote banden. Met een elektrische scooter, voorzien van een geel kentekenplaatje mag je een maximale snelheid van 45 kilometer per uur rijden. Zo ben je snel op de plek van bestemming. Klinkt allemaal goed, toch? Maar er kleven ook nadelen aan. Een elektrische scooter heeft een behoorlijk dure aanschafprijs. Bovendien heb je een bromfietsrijbewijs nodig om een e-scooter te mogen besturen. En een helm dragen is verplicht. Wat ook als nadeel kan worden gezien is dat een elektrische scooter zwaar en groot is. Je tilt het niet zo makkelijk op om het in een schuur of andere ruimte op te bergen.

Waarom kiezen voor een elektrische step?

Leg je veel en vaak korte afstanden af? Dan is een elektrische step hartstikke handig. Het is een zeer betaalbaar elektrisch vervoermiddel waarmee je een behoorlijke snelheid kunt maken, wel 25 kilometer per uur. Zo rijd je snel heen en weer terwijl je behendig de drukte van de stad kunt ontwijken. Reis je vaak met de trein? Er zijn elektrische step modellen die je eenvoudig in kunt klappen. Het handzame en lichte pakketje neem je mee tot aan het station waar je moet zijn, je klapt het weer uit en stept naar de plaats van bestemming. Heeft een elektrische step dan helemaal geen nadelen ten opzichte van een elektrische scooter? Ja, het is minder geschikt voor langere afstanden omdat het minder actieradius heeft.

Wat is het beste vervoermiddel voor jou?

Om een keuze te maken tussen een elektrische step of een elektrische scooter zijn er een paar dingen die je in je achterhoofd moet houden. Voor lange afstanden is een e-scooter heel praktisch, voor korte afstanden een elektrische step. Let er echter wel op dat je alleen met e-steps met gashendel, die door de RDW zijn goedgekeurd, de openbare weg op mag. Elektrische steps met trapondersteuning mogen wel op de openbare weg. Een helm dragen is niet verplicht, zoals bij een scooter wel het geval is. Prijstechnisch gezien is een elektrische step goedkoper. Waar je voorkeur uiteindelijk ook naar uitgaat: veel veilige kilometers gewenst!

 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice