22 juni 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Weekendjes weg in eigen land? Ga met de fatbike

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Mocht je nog op zoek zijn naar een last minute vakantie, ben je eigenlijk nog helemaal niet zo laat. Met een fatbike kun je namelijk alsnog een fantastische tijd hebben. Stedentrips zijn nog nooit zo leuk geweest. Met een elektrische fatbike kun je de tijd van je leven hebben in Nederland. Hieronder vind je onder andere een aantal redenen waarom het nu zo een goede keuze is en waar je zoal heen kunt gaan.

Energiebesparend

Het gaat nu niet zozeer om de fatbike zelf, maar om hoe jij je voelt na een rit. Als je met een normale fiets op stap gaat, raak je snel vermoeid, terwijl een fatbike juist bekendstaat om het feit dat het ervoor zorgt dat jij je minder hoeft in te spannen. Deze fietsen hebben bredere banden en er is gezorgd voor betere stabiliteit, bijvoorbeeld op een wat slechter wegdek. Hierdoor krijg je minder fysieke klachten en kun je na de rit alsnog de voet door alle mooie plekken. Na een fietstocht wil je het liefst ergens gaan zitten met een koud glas, en dat heb je ook verdiend. Met een fatbike kun je nu in korte tijd op plekken komen die je nog niet eerder hebt bezocht, terwijl je kunt genieten van de omgeving.

Veilig

Het is al kort genoemd, maar doordat je stabieler op de fatbike zit, is er minder kans op ongelukjes. De kans dat je omvalt is een stuk kleiner dan op een normale fiets. Je hebt een veel betere grip op de weg tijdens het fietsen, en dat is een groot voordeel. Het laatste wat je wilt, is een ongeluk krijgen tijdens je vakantie. Ook handig om te weten is de regelgeving in Nederland met betrekking tot de fatbike. Gelukkig heb je er geen rijbewijs voor nodig, maar als de fatbike is opgevoerd en de trapondersteuning is meer dan 25 kilometer per uur, wordt deze niet meer beschouwd als een elektrische fiets. In dat geval zijn onder andere het dragen van een helm en het hebben van een rijbewijs verplicht.

Bestemmingen

Je hoeft helemaal niet na te denken om een fatbike aan te schaffen, want er zijn een hoop steden die deze gewoon te huur hebben. Een goed voorbeeld is Volendam. De populairste route begint in de haven van Volendam, waar ook een vestiging is voor het huren van fatbikes. Vanaf dit punt kun je kiezen uit drie verschillende routes en je komt van alles tegen. Denk aan het platteland, maar er is ook plezier te beleven op de terrasjes. Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar de grootste stad van Nederland mag niet ontbreken. In Amsterdam is er namelijk een hoop te beleven en het is al bekend dat je er met de auto niet zo van kunt genieten. Je kunt kiezen uit verschillende “fatbike tours”, waarbij je met een gids op pad gaat en bijzondere architectuur tegenkomt. De meeste tours brengen je onder andere ook naar het Prinseneiland en het IJ. Ben jij al geweest?

 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice