22 juni 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Hoe ga je nou makkelijk op kamers?

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Elk jaar gaan er duizenden studenten op kamers. Al deze studenten komen in een vreemde stad terecht waar zij de komende drie, vier of meer jaar zullen wonen. Dit is een grote stap naar het worden van een volwassene. Tegelijk is het vaak een chaotische stap, aangezien het een erg nieuwe omgeving is en je alles nog moet uitzoeken. Hoe doe je dit nou goed en hoe zorg je dat dit soepel verloopt?

Studenten verhuizers

Speciaal voor studenten bestaan er studenten verhuizers. Dit zijn verhuizers die gespecialiseerd zijn in het verhuizen van studenten, waardoor ze makkelijker bedden en bureaus op kleine kamers kunnen krijgen. Ook als deze kamers op de zevende verdieping zitten van een studentenflat. Het is dus een goed idee om hiernaar te kijken, aangezien je dan in ieder geval zeker weet dat het goed zal komen.

Slim inrichten

De meeste studentenkamers zijn niet heel groot, maar toch wil je alles in dat kleine kamertje hebben. Om dat toch te laten passen, moet je slim inrichten. Een goed voorbeeld hiervan is een hoogslaper. Deze zorgen ervoor dat je veel ruimte bespaart doordat je een bureau of een kast onder je bed kan zetten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je alles goed meet, want je wil nog wel bovenop die hoogslaper passen. Verf de kamer in een lichte kleur met trae lyx verf en hang hier en daar wat spiegels op om dat kleine kamertje wat groter te laten lijken. Gebruik voldoende opbergers of multifunctionele meubels om al je spullen kwijt te kunnen.

Checklisten

Het is makkelijk om iets te vergeten in de chaos van het verhuizen. Daarom kan je het beste van te voren een checklist maken met alle spullen die je mee wilt nemen. Als je dit een week van te voren doet, zal je in de loop van die week steeds nieuwe dingen bedenken die ook handig zijn om te hebben. Op deze manier hoef je minder vaak op en neer, wat voor meer rust zorgt in het hele proces. Vaak zijn deze checklisten ook wel op het internet te vinden, en niet alleen voor spullen en meubels, maar ook voor dingen die je moet regelen voordat je weg kan.  Even samengevat: denk goed na over hoe je je studentenkamer inricht, want hier is veel ruimte te winnen met wat slim passen en meten. Gebruik checklisten om zeker te weten dat je alles mee hebt en gebruik professionele hulp om alles wat makkelijker te maken.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice