22 juni 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Een stralend gazon in de zomer: zo doe je dat!

Geplaatst op: 30 april 2024

(Adv.) Eindelijk begint het mooie weer een beetje op gang te komen. Wil jij deze zomer optimaal kunnen genieten van je tuin? Een mooi gazon is in dat geval een absolute must. Kunstgras van bijvoorbeeld kunstgrasparadijs.nl kan echt een uitkomst zijn wanneer je geen zin hebt in gedoe. In dit artikel vertellen we je alles over het ideale gazon in de zomer.

Kies voor kunstgras

Voor veel echte tuiniers klinkt het gebruik van kunstgras echt als heiligschennis. Maar modern kunstgras ziet er prima uit en kan hartstikke handig zijn als je erg druk bent. Je hoeft het niet te maaien, te bemesten of bij te zaaien. Bovendien kun je kunstgras ook prima over steen leggen.

Mesten

Je doet er verstandig aan om je gazon in de zomer regelmatig te bemesten. In de zomer is het gras vaak wat droger en voldoende bemesting kan ervoor zorgen dat je gazon desondanks gezond blijft. Zorg dat je de meststof zorgvuldig afmeet en regelmatig over je gazon verdeeld.

Maaien

Voor de gezondheid van je gras is het het best om je gazon in de zomermaanden juni, juli en augustus op ongeveer 4 cm te houden. Dit betekent dat je regelmatig moet blijven maaien, in het hoogseizoen soms wel twee keer per week. In september kun je het maaien weer gaan afschalen en mag je het gras weer iets langer laten groeien.

Sproeien

In de warme en droge maanden is het belangrijk om je gazon van voldoende water te voorzien. Probeer daarom twee keer in de week een halfuurtje te bewateren met een tuinslang. Tijdens hittegolven op flink droge dagen kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een automatisch irrigatiesysteem, dat jouw gazon constant kan blijven besproeien.

Meubels op het gazon

Het kan heerlijk zijn om wat tuinmeubels op je gazon te plaatsen, zodat je op mooie dagen comfortabel in het gras kunt zitten. Probeer die meubels echter niet te lang op dezelfde plaats te laten staan, want dan ontstaan er kale plekken in het gras! Dat is ontzettend lelijk en moeilijk te herstellen. Kortom: een mooi gazon is niet heel ingewikkeld maar vergt vooral een beetje toewijding. Zorg dat je regelmatig maait, bemest en besproeit en laat tuinmeubelen niet te lang op dezelfde plek staan. Geen zin in gedoe? Kies dan voor kunstgras! Dat kan overal gelegd worden en leeft niet, dus je hoeft het ook niet in leven te houden.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice