22 juni 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Nooit meer last van koude voeten!

Geplaatst op: 30 april 2024

(Adv.) Je herkent het vast wel, met name in de winter, koude voeten. Dit is een enorm onaangenaam gevoel en je wilt hier graag vanaf. Het is namelijk zelfs zo dat wanneer je voeten koud zijn, jouw lichaam ook afkoelt, en dat is erg onprettig. Gelukkig is er een manier om niet meer te hoeven dealen met koude voeten, namelijk een vloerverwarming. Wil je weten waarom een vloerverwarming de oplossing is? Lees dan verder!

Gelijkmatige verwarming

Een vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming door de gehele ruimte. Radiatoren verwarmen eerst de lucht rondom de radiator. Hierdoor ontstaan koude plekken in huis en duurt het ook langer om de gehele ruimte volledig te verwarmen. Een vloerverwarming daarentegen verspreidt de warmte sneller en zorgt voor een constante temperatuur in de ruimte. Door een vloerverwarming aan te schaffen zul je dus geen last meer hebben van tocht en koude plekken in huis.

Geschikt voor ieder soort vloer

Tot een aantal jaar geleden was vloerverwarming nog niet geschikt voor iedere soort vloerafwerking. Hierdoor vroegen veel mensen zich af of zij met hun vloer wel een vloerverwarming konden plaatsen. Maar door de snelle ontwikkelingen binnen deze wereld hoef jij jezelf deze vraag niet meer te stellen. Tegenwoordig is vloerverwarming namelijk beschikbaar voor vrijwel elke vloerafwerking. Wel is het belangrijk om bij het uitzoeken van de nieuwe vloer te kijken naar de warmtegeleidbaarheid van de vloer. Niet iedere vloer leidt de warmte even goed. Hoe beter de warmte geleid wordt, hoe sneller de ruimte verwarmd is en hoe meer jij bespaart op je energierekening.

Veilig en goed voor allergie├źn

Wist je dat vloerverwarming wel degelijk invloed heeft op de luchtkwaliteit van de ruimte die verwarmd wordt? Door de stralingswarmte van de vloerverwarming wordt stof minder snel verspreid en dit heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Daarnaast is dit ook een enorm voordeel als je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt. Je zult namelijk direct het verschil merken tussen een ruimte met vloerverwarming en een ruimte met radiatoren. Radiatoren vangen namelijk veel stof op in gaten en kieren, en dit is bij een vloerverwarming niet het geval. Het is dus ook nog eens een stuk hygi├źnischer!

Je bespaart veel ruimte

Doordat vloerverwarming volledig is weggewerkt onder de vloer, bespaar je naast een heleboel geld ook nog eens flink wat ruimte in je woning. Doordat je geen radiatoren op de muren hoeft te hangen, kun je op ieder gewenste plek meubels plaatsen. Dit is ook nog eens praktisch voor je interieur!

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice