18 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Duurzaam verpakken wordt steeds populairder

Geplaatst op: 3 mei 2024

(Adv.) Het is al jaren een ergernis van veel mensen dat artikelen worden verpakt in een veel te grote verpakking, voorzien van heel veel plastic. Steeds meer bedrijven proberen het verpakken te verduurzamen. Zo zie je steeds meer supermarkten waar het vlees niet meer in plastic bakjes wordt verkocht maar gesealed in plastic met een kartonnen verpakking waar de productgegevens op staan. Ook andere producten worden aangeboden in een kartonnen verpakking of voorzien van een verpakking van gerecycled plastic. Op die manier proberen de producenten hun producten duurzamer te presenteren. Er zijn steeds meer klanten die hier specifiek op letten en dus kan dit zeker in het voordeel zijn voor de omzet.

Duurzaam verpakken voor de industrie

Niet alleen de verpakkingen voor consumenten worden aangepakt en verduurzaamd. Dit geldt ook voor de industrie. Het afvuller voor chemische stoffen is ook een voorbeeld van innovatie. Chemische stoffen moeten zeer zorgvuldig worden verpakt. Voor bepaalde stoffen geldt dat ze gevaarlijk zijn als ze met zuurstof in aanraking komen. Andere stoffen zorgen voor irritatie aan ogen, huid of luchtwegen. Daarom zijn er bedrijven die zich specialiseren in het verpakken van dit soort stoffen. De wijze waarop dat gebeurt hangt ook af van de hoeveelheid. Gaat het om 10 ml of om 1.000 liter? Dat maakt natuurlijk een groot verschil.

Vloeistoffen laten verpakken

Ben je zelf producent en wil je vloeistoffen laten verpakken? Neem dan contact op met JBC Soolutions. Zij zijn de specialist op dit gebied. Je kunt dit bedrijf ook inschakelen voor loonverpakken van materialen. Op die manier weet je zeker dat jouw orders snel en vakkundig worden klaargemaakt voor verzending binnen Nederland of naar het buitenland. Voor het verpakken worden uiteraard de beste materialen gebruikt. Deze zijn, voor zover nodig, afgestemd op het product dat wordt verpakt. Bij bijtende stoffen wordt uiteraard gekozen voor een verpakking die daartegen bestand is, zodat lekken uitgesloten is. Of je nu zoutzuur, petroleum, natriumbenzoaat of natriumchloride wilt laten verpakken, het is allemaal mogelijk. Je kunt de grondstof rechtstreeks bij het bedrijf aanleveren voor een veilige en scherp geprijsde verpakking.

Verpakken in de toekomst

Nederland wil uiteindelijk naar een situatie waarin we geen afval meer produceren. Alles moet dan gerecycled worden. Voordat het zover is moet er natuurlijk nog veel gebeuren. Producenten van verpakkingsmaterialen zijn voortdurend bezig om nieuwe producten te ontwikkelen die nog beter kunnen worden hergebruikt. Statiegeld heffen, zoals nu al op flessen en blikjes voor dranken, wordt mogelijk in de toekomst voor meer verpakkingen ingevoerd, ook voor de industrie. Op die manier moet het opnieuw gebruiken van verpakkingen of het materiaal waarvan ze zijn gemaakt worden gestimuleerd. Het verbranden van afval wordt nu al sterk verminderd. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 beperkt Dit heeft natuurlijk alles te maken met het beschermen van de ozonlaag rond de aarde en daarmee het beperken van de opwarming van de planeet. 

 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice