22 juni 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

16e editie Sleepbootdagen officieel geopend

Geplaatst op: 9 mei 2024

Commissaris Andries Heidema (r) en burgemeester Eddy Bilder (m) openen de Sleepbootdagen.

De 16e editie van de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis is donderdagmiddag begonnen. Burgemeester Eddy Bilder en commissaris van de Koning Andries Heidema gaven het startschot. Samen hesen zij de provinciale en gemeentelijke vlaggen waarna alle aangemeerde schepen met hun hoorn bliezen.

Afzwaaiend voorzitter Roel Schurink is tevreden als hij donderdag om zich heen kijkt: “Een plaatje. Er zijn jaren dat we 180 sleepboten en opduwers hebben, soms 200 maar dit jaar ontvingen we 210 aanmeldingen. Niet voor niets komen organisatoren van andere sleepbootdagen uit het land hier naartoe om te kijken hoe wij het organiseren. Maar eigenlijk kun je wel zeggen dat dit het maximum is, we hebben simpelweg te weinig kade om nóg meer sleepboten een plekje te geven.”

Vanmorgen kwamen de feestelijkheden al vroeg op gang, zo blijkt uit deze foto’s van Jan van Kleef.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice