22 juni 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Vrijwilligers als Alie en Trijnie onmisbaar voor geslaagd evenement

Geplaatst op: 11 mei 2024

Alie (l) en Trijnie (r) in het Trefpunt.

Ze krijgen vanuit het Trefpunt vrijwel niets mee van alle activiteiten langs de Havendijk en de Handelskade, maar dat nemen ze voor lief. Voor Trijnie Pluim en Alie Kisjes brengen de Sleepbootdagen ook topdrukte met zich mee. Al sinds maandag zijn ze iedere dag druk in de weer als keukenbrigade.

“We wonen hier deze week”, grapt Trijnie Pluim. Sinds dit jaar helpt ze Alie Kisjes in de keuken aan de Kerkstraat. Samen smeerden ze deze week honderden broodjes voor de vrijwilligers, brandweerlieden, gasten en andere betrokkenen van de Sleepbootdagen. Ook maken ze van het Trefpunt een zoete inval. Iedereen van de organisatie kan er even binnenglippen om kort achterover te leunen en snel wat te eten.

Als iemand de Sleepbootdagen goed kent, dan is het Alie. Al sinds de eerste editie in 1994 is ze betrokken bij de organisatie. Zeker 10 edities vormde ze als secretaris onderdeel van het bestuur. “Toen de hervormde kerk een scriba zocht, ben ik gestopt met het bestuur. Maar sindsdien zit ik bij de keukenbrigade”, vertelt ze.

Dat komt ook niet geheel uit de lucht vallen. Ruim 25 jaar heeft ze haar ouders geholpen, de exploitanten van gebouw Vrede. “Zodoende kreeg ik de catering van huis uit mee”, blikt Alie terug. Die kennis komt goed van pas nu ze samen met Trijnie de keuken draaiende houdt. “We doen het dit jaar voor het eerst samen en dat is enorm gezellig. Je krijgt niet veel mee van het evenement, maar hier binnen hangt ook een hele leuke sfeer”, vertellen de dames.

Na vandaag kunnen de dames in de rust-modus. Dat mag ook wel, want sinds maandag hebben ze heel wat uren doorgebracht tussen de broodjes, kannen koffie en manden fruit. Om 08.00 uur werd de deur dagelijks van het slot gehaald en om 20.00 uur fietsten de dames weer naar huis. Door vrijwilligers als deze, stond Zwartsluis er de afgelopen dagen weer fraai op.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice