22 juni 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Vroeg uit de veren voor laatste Sleepbootdag

Geplaatst op: 11 mei 2024

Bakker Piet Nieborg veegt de laatste bekertjes op (reportage: Henk Kuik)

Zwartsluis 05.45 uur. Luuk Kleine van de Plus zet de zakken vol statiegeld flessen buiten. Bij café De Sluus ziet het er spic en span uit. Bij café De Albatros klinkt binnen nog vrolijke muziek.

De fotograaf krijgt een heerlijk warm saucijzenbroodje van het personeel dat een afzakkertje neemt na een lange Nacht van Zwartsluis. Buiten ligt de straat en schoon bij. Ook bij café De Blizzard zijn er binnen nog stevige bassen te horen. Op het plein nog een paar restjes van een mooie nacht met muziek en veel publiek.

De sleepboten in de havens liggen met een enkele verlichting nog aan te wachten op het publiek op de laatste dag van de Zwartsluizer Sleepbootdagen. Ook op de Handelskade zijn de afvalcontainers goed gevuld, maar ook hier ziet het er netjes uit met de al klaar gezette kramen voor de braderie.

Bakker Piet Nieborg heeft ook een kort nachtje gehad. Hij voorzag velen van een heerlijk broodje. Tevreden veegt hij nog wat restjes weg, nadat hij zijn winkel weer vol gebakken heeft met heerlijk brood.

Wat hebben we toch een prachtig dorp. Het wordt vaak gezegd, maar in dit geval is dat gemeend. En de fotograaf? Die gaat om half zeven nog een paar uurtjes slapen. Een heel fijne afsluitende Sleepbootdag allemaal.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice