22 juni 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

DESZ doet wat het moet doen tegen Elim

Geplaatst op: 13 mei 2024

Sven Eilander, maker van het winnende doelpunt (foto: Henk Kuik)

De voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen stond wederom in het teken van een degradatiekraker. Om nacompetitie te voorkomen moest er thuis gewonnen worden van medeconcurrent Elim.

Na een aftastende start van de wedstrijd waren de eerste mogelijkheden voor DESZ. Arjan Krabbe kon net niet bij een voorzet en een volley van Moorman ging net langs de verkeerde kant van de paal. Elim daarentegen was een aantal keer gevaarlijk via voorzetten vanaf de linkerkant, maar grote mogelijkheden leverde dit niet op.

Na de rust werden de ruimtes wat groter en was het DESZ die hier als eerste gebruik van maakte. Een prima opening van Schoonewelle op Ingmar Lassche zette laatstgenoemde alleen voor de keeper. De twijfelende keeper stond iets te ver voor zijn goal en Lassche lobte de bal over de keeper in het net.

DESZ verzuimde na de 1-0 het goed uit te spelen en door constant slordig balverlies te lijden, was het Elim dat steeds gevaarlijker werd. Dat resulteerde uiteindelijk ook verdiend in de 1-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door aanvoerder Boertien binnengekopt bij de 2e paal.

Uiteindelijk was het toch DESZ dat de 3 punten in Zwartsluis hield. Een schitterend afstandsschot met links van Eilander zorgde ervoor dat in de 90e minuut de 2-1 op het bord kwam en deed DESZ prima zaken om lijfsbehoud.

Met nog twee lastige wedstrijden tegen respectievelijk Rouveen en Meppel zal DESZ nog even vol aan de bak moeten om zich definitief veilig te spelen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice