22 juni 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Voorverkoop loopt als een trein na serie ‘Corsokoorts’

Geplaatst op: 17 mei 2024

De zesdelige serie op SBS6 over het corso van Sint Jansklooster is voor de hoofdrolspelers prima verlopen. Een aantal karakters uit het dorp werden gevolgd tijdens de voorbereidingen op het jaarlijkse corso, maar ook tijdens hun dagelijkse leven op het platteland. Nederland maakte kennis met onder andere: Rens Odink, Gerben Nijkamp, Patrick Menger, Margreet van der Linde, Angelo Meijer, Revy van Doorn, Klaas Slot en Henri Stam. Ook vele andere corsobouwers kwamen in meer of mindere mate aan bod. De cast kijkt tevreden terug op hun deelname.

Naar de zes afleveringen keken gemiddeld tussen de 400.000 en 500.000 mensen. De totalen – alle mensen die minimaal één minuut van de aflevering zagen – lagen een stukje hoger. Aflevering 1 is de beste bekeken aflevering gebleken met meer dan 600.000 kijkers en het totaal lag op meer dan één miljoen.

Vanuit de corsowereld kwamen er vele lovende reacties, waarbij men vaak aangaf veel zaken te herkennen. Ook keken in bijvoorbeeld Zundert en Lichtenvoorde complete bouwgroepen gezamenlijk naar de afleveringen.

Dat de serie goed bekeken werd, blijkt ook uit het feit dat er al enkele duizenden toegangskaarten en tribunekaarten zijn verkocht in de online voorverkoop. Daarnaast is er een grote toename van touringcarbedrijven die zich hebben gemeld om het corso op te nemen in hun arrangementen. Voor deze bedrijven is het een groot voordeel dat het corso op vrijdag wordt georganiseerd, waardoor de dagtochten makkelijker te organiseren en te vermarkten zijn.

De initiatiefnemers zijn nog in overleg met het productiebedrijf voor een eventueel vervolg in het komende jaar. Het corso is dan op vrijdag 16 augustus.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice