22 juni 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Veilig kinderen schminken doe je met de juiste materialen

Geplaatst op: 17 mei 2024

(Adv.) Kinderen vinden schminken vaak heel leuk. Op tal van evenementen kunnen de kids zich laten omtoveren tot kat, vlinder of clown. Meestal staan er (semi) professionals die het schminken voor hun rekening nemen. Er worden bij voorkeur huidvriendelijke materialen gebruikt die gemakkelijk weer kunnen worden verwijderd. Een kind vindt het vaak heel leuk om er als clown bij te lopen, maar niet als dat drie dagen later nog altijd zichtbaar is. Daarom wordt er schmink gebruikt die je met water en zeep zo weer van het snoetje poetst. Meestal ziet het er ook niet meer zo fraai uit als het kind in het gezicht heeft gewreven of ondertussen heeft gegeten en gedronken.

Glitters zijn niet altijd geschikt voor kinderen

Heel jonge kinderen kun je beter niet schminken met glitter schmink. Ze kunnen de glitters van hun gezicht vegen en vervolgens in hun mond stoppen. Nu is het sowieso niet voor de hand liggend om een peuter van anderhalf uitgebreid te schminken. Deze kinderen zijn nog te jong om het te snappen. Het gevolg is dat alleen papa en mama het reuze grappig vinden en het kind in kwestie een keel opzet. Alleen als een kind oud genoeg is om te begrijpen wat er gebeurt, kun je hem of haar uitgebreid schminken. En dan nog moet je er rekening mee houden dat de kleine er een half uur later alweer genoeg van heeft en het er snel weer af moet.

Schminken voor speciale gelegenheden

Schminken gebeurt natuurlijk vooral bij bijzondere gelegenheden. Bij het vieren van carnaval bijvoorbeeld, maar ook bij de opvoering van een toneelstuk of andere podiumact. Dan luistert het opbrengen van schmink zeer nauw, want alles moet er immers perfect uitzien. Hiervoor kun je professionele schmink bestellen op schminkspecialist.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt, niet alleen de schmink zelf, maar ook kwasten om het netjes op te brengen. Zo kun je er een heus kunstwerk van maken. Zeker bij kostuumstukken is dat natuurlijk heel belangrijk. Als je in een remake van de musical Cats speelt of een hoofdrol hebt in de eindmusical op de basisschool dan wil je er realistisch uitzien en niet als iets dat in de verte lijkt op het karakter dat je uitbeeldt.

Kostuums combineren met schmink

In webshops waar je schink kunt bestellen vind je vaak ook kostuums en andere accessoires. Dat is wel zo makkelijk want op die manier kun je alles in één keer bestellen, bijvoorbeeld voor een uitvoering op school, als je kind carnaval gaat vieren of is uitgenodigd voor een verkleedfeestje bij een vriendje of vriendinnetje. Als je niet precies weet welke schmink geschikt is voor kinderen, vraag dan advies bij de klantenservice van de winkel waar je de materialen bestelt. Zo weet je zeker dat je de juiste producten in huis haalt.

 

 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice