4 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Staphorster stipwerk in de Sluuspoort

Geplaatst op: 31 januari 2015

In het kader van de ‘vrijage’ met Staphorst wordt maandag 9 februari in Sluuspoort een lezing gehouden over de Staphorster polder, terwijl woensdag 11 februari de mogelijkheid bestaat om in een workshop zelf aan de slag te gaan met het beroemde Staphorster stipwerk.

De lezing over de Staphorster polder wordt verzorgd door Albert Corporaal. Hij neemt zijn toehoorders mee in de lange geschiedenis van dit gebied, maar probeert ook inzicht te geven in wat de toekomst lijkt te worden voor de polder, die beheerd wordt door de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten en Staatsbosbeheer. Er zijn veranderingen op komst en Corporaal gaat in op wat dit kan betekenen voor bijvoorbeeld de weidevogels en de vele bijzondere planten en dieren die de polder nu huisvest. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Entreeprijs vijf euro, inclusief consumptie.

Het karakteristieke Staphorster stipwerk is alom bekend en is nog altijd te zien in het dagelijks straatbeeld van Staphorst. Naast de traditionele toepassing en techniek zijn er ook allerlei eigentijdse toepassingen. Stipwerk kan toegepast worden op verschillende materialen en objecten. Gerard van Oosten geeft op woensdag 11 februari een workshop over de mogelijkheden van het Staphorster stipwerk. Aan deze workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen en zij moeten ze een te bewerken object meenemen, bijvoorbeeld een kledingstuk of tas.

De deelnamekosten zijn 12 euro, inclusief materiaal en koffie/thee. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Opgeven kan bij Museum Schoonewelle/Sluuspoort via info@sluuspoort.nl of 038-3866555.

 

www.schoonewelle.nl/www.sluuspoort.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice