13 juli 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

ZvZ-minioren prolongeren nationale titel

Geplaatst op: 8 april 2019

ZvZwartsluis verdedigde zondag met zeventien minioren succesvol haar titel ‘beste zwemclub van Nederland’ in het Hofbad in Den Haag. Ook dit jaar behaalden de minioren het hoogste aantal punten tijdens deze Nationale Club Meet. Met een ruime voorsprong op de nummer twee mag ZvZwartsluis zich dus opnieuw de beste zwemclub van Nederland noemen.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking mocht ZvZwartsluis als club een mooie cheque in ontvangst nemen. Natuurlijk was er ook een gouden medaille voor de zeventien minioren Anique Dorgelo, Fay Boxum, Paula Spans, Anna Fix, Charlotte Smelt, Emmelien Smelt, Esmee Mulder, Jette Mensink, Rosa Visscher, Nicky Freriksen, Diede Veld, Jaydey Schonewille, Storm Boxum, Nils van Toly, Cas Kleinpenning, Arthur Alberts en Ryan Freriksen.

Op zaterdag 6 april 2019, namen Emmelien Smelt, Fay Boxum, Esmee Mulder, Diede Veld, Jaydey Schonewille en Storm Boxum ook deel aan de Ranomi Cup, vernoemd naar de topzwemster Ranomi Kromowidjojo. Fay wist een PR te noteren op de 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Op die laatste afstand was zij als snelste van de meisjes minioren 4. Op de 100 meter vrije slag was Emmelien iedereen de baas in een hele snelle tijd van 1.08.56. Ook Esmee zwom twee PR’s, onder andere op 100 meter rugslag waar zij als eerste aantikte in een toptijd van 1.17.47.  Jaydey zwom op zijn 100 meter schoolslag een prachtig PR van 1.35.55. Ook Diede zwom in een tijd van 1.31.48 een PR op zijn honderd meter schoolslag. Voor Storm was er een PR op de 100 meter vrije slag en 100 meter schoolslag. Op deze laatste afstand wist hij zijn korte baan tijd te verbeteren in een hele snelle tijd van 1.23.11.

Grote finale

Tijdens de Ranomi Cup eindigden Emmelien, Esmee en Storm op basis van hun behaalde punten bij de beste acht zwemmers in respectievelijk de categorie meisjes minioren 4-5 en jongens minioren 5-6. Hiermee plaatsten zij zich voor de grote finale: de 200 meter wisselslag. In deze spetterende finale wisten zij alle drie een prachtig PR neer te zetten. En dat onder het toeziend oog van de Nederlandse zwemtop, die direct na hen in actie kwam tijdens de Swim Cup The Hague.

NJK lange afstanden
ZvZwartsluis was het hele weekend actief in het 50 meter zwembad van Den Haag. Al op vrijdag 5 april 2019 vond het Nationaal Junioren Kampioenschap op de 800 en 1500 meter plaats. Namens ZvZwartsluis mocht Féline Sam op de 800 meter vrije slag laten zien wat zij kon. In een tijd van 10.54.83, een PR van bijna 27 seconden, zwom zij naar een mooie zesde plek. Met al deze prachtige resultaten kan ZvZwartsluis terugkijken op een zeer succesvol zwemweekend in Den Haag.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice