2 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Echtpaar Elken zestig jaar bij elkaar

Geplaatst op: 29 januari 2020

Foto's Jan van Kleef

Feest in de Marijkestraat. Jan en Jantje Elken mochten gedenken dat zij elkaar 60 jaar geleden het ja-woord gaven. Namens de Gemeente Zwartewaterland ging burgemeester Eddy Bilder bij het echtpaar op bezoek om hen geluk te wensen met deze diamanten mijlpaal. 

Jan Elken en Jantje Klomp ontmoetten elkaar op de dansvloer tijdens en feest in De Wijk. Van het één kwam het ander en de verkering werd een feit. Na anderhalf trouwden ze in het gemeentehuis in De Wijk. Het pasgetrouwde stel ging bij de ouders van Jantje wonen. Na anderhalf jaar verhuisden ze naar Zwartsluis.

Het echtpaar kreeg vier kinderen, twee zoons en twee dochters. Jan en Jantje werden opa en oma van zes kleinkinderen en inmiddels zijn en zeven achterkleinkinderen met de achtste op komst, ‘Een rijk bezit’, aldus Jan en Jantje.

Jan werkte als vrachtwagenchauffeur bij Henk van der Horst in Hasselt. Zijn loopbaan ging verder bij Besto in Zwartsluis. Toen de kinderen naar school gingen, ging Jantje aan het werk in de ouderenzorg.

Jan en Jantje genieten nog volop van het leven. ‘De kinderen, klein- en achterkleinkinderen dragen daar veel aan bij’, vertelt Jantje. ‘En als het even kan, zitten we in de zon op het terras’.

Het feest wordt gevierd met familie, vrienden en kennissen in de Vollenhoofse Poort.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice