21 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Muffins Van Dijk vallen in de prijzen

Geplaatst op: 9 juni 2020

Uitgroeien tot muffinmaster van Europa. Die ambitie heeft Van Dijk Bakery uit Zwartsluis. Een doel dat afgelopen week een flinke boost kreeg. Het familiebedrijf dat al generaties lang volgens ambachtelijke bakkersmethodes op grote schaal producten maakt om van te genieten, sleepte maar liefst drie gouden kwaliteits-medailles voor haar mini-muffins in de wacht.

Zowel de mini-muffins met citroensmaak, chocoladevulling als chocoladestukjes kregen van het onafhankelijke en prestigieuze Duitse voedingsmiddelentestcentrum van DLG de hoogst mogelijke score op alle onderdelen. Zowel qua smaak, geur, uiterlijk, samenstelling als verpakking kwamen de producten van Van Dijk Bakery als beste uit de testlaboratoria van de brancheorganisatie voor de agrarische en voedingsmiddelenindustrie.

Tastbaar bewijs en waardering
“Voor ons is dit echt de mooiste prijs die we kunnen winnen”, vertelt Van Dijk Bakery-directeur Gijsbert van Dijk. “De laatste jaren hebben we flink geïnvesteerd in kwaliteit. Deze drie gouden medailles bevestigen dat we met ons hechte team medewerkers vele supermarktketens in binnen- en buitenland echt van eersteklas producten voorzien. Het is fijn dat we daar nu ook tastbaar bewijs en waardering voor krijgen.”

Autoriteit in productkeuringen
DLG (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) werd al in 1885 opgericht en groeide in bijna anderhalve eeuw tijd uit tot een internationale autoriteit op het gebied van productkeuringen. De laatste decennia richt DLG zich jaarlijks op het uitreiken van medailles om het kwaliteitspeil van producenten in de voedingsmiddelenindustrie nog verder te optimaliseren.

Internationaal aansprekend
Daarbij wordt hun objectiviteit streng gecontroleerd door de nationale Akkreditierungsstelle van Duitsland, DAkkS. Gijsbert van Dijk: “Ook daarom spreekt deze prijs internationaal heel erg aan. We zijn dan ook blij dat we onze mini-muffins een heel jaar lang van het gouden kwaliteitszegel op de verpakking mogen voorzien. Dat biedt nieuwe kansen en perspectieven op de vernieuwende en innovatieve weg die we ingeslagen zijn: muffinmaster van Europa worden.”

Unieke muffinmodule
Die ambitie wil Van Dijk Bakery realiseren dankzij een uniek concept waarbij het familiebedrijf voor elke doelgroep en elk moment van de dag een muffin aan kan bieden. “Onze module bestaat niet alleen uit de prijswinnende mini’s, maar ook uit medium en luxe muffins. Allemaal rijk gevuld, fraai gedecoreerd en in oneindige smaakvariaties. Inmiddels leveren we zelfs ontbijtmuffins voor een krachtige start van de dag. Met drie gouden medailles om onze nek zijn we klaar om onze positie in Europa uit te bouwen.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice