15 juli 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Emma Bosma begint herenkapsalon aan Kerkstraat

Geplaatst op: 12 juni 2020

Heren die zich graag in de watten laten leggen bij de kapper, kunnen vanaf september terecht bij Emma Bosma. Ze hoopt na de zomervakantie te starten als barbier en herenkapper. Zwartsluis Actueel sprak vrijdagochtend met de kersverse onderneemster.

De salon komt onder hetzelfde dak als Kapsalon Janine. Bosma knipt de heren aan de linkerkant en aan de rechterkant blijft Janine actief als dameskapster. De 20-jarige onderneemster had altijd al de wens om een eigen zaak te beginnen, maar vroeg zich wel af of ze daar nu nog niet te jong voor was. “Maar ik heb vier jaar ervaring met knippen waarvan twee jaar fulltime, dus toen ik de mogelijkheid kreeg om dit pand te huren heb ik de knoop doorgehakt”, vertelt Emma.

Het pand tussen Banketbakkerij Ekkelenkamp en kleermaker Yunus is in bezit van de gebroeders Terwel, ze laten het de komende periode verbouwen voor Bosma. De wijnwinkel trekt overigens bij kapsalon Janine in. De Sluziger Emma genoot haar opleiding aan De Nederlandse Kappers Academie in Amersfoort. Daarnaast volgde ze een opleiding om haar eigen onderneming te kunnen runnen. Inmiddels werkt ze al enkele jaren in Zwolle, maar anderhalve maand geleden werd duidelijk dat ze haar eigen zaak in haar woonplaats kon beginnen.

“Het wordt echt een kapsalon voor mannen. Ik ben nu nog druk met een extra opleiding in Rotterdam zodat ik mezelf nog verder kan specialiseren als barbier. Verder wordt het een salon met een nostalgische uitstraling en natuurlijk goede koffie. Ik ga in eerste instantie vijf dagen open en op een nader te bepalen avond. Een specifieke datum in september om te openen heb ik nog niet, dat is afhankelijk van de verbouwing. Ik kijk er erg naar uit”, sluit Emma af.

Foto: Jan van Kleef.

Gepubliceerd door Robert Jansema

5 reacties op “Emma Bosma begint herenkapsalon aan Kerkstraat”

 1. Conchita schreef:

  Top Emma,heel veel succes toegewenst!

 2. Gerben van Wieren schreef:

  Top Emma, ik bewonder je ambitie maak er wat van.
  Een mooie uitdaging.

 3. Charlotte schreef:

  Veel succes dat word een aanvulling voor Zwartsluis

 4. Janine schreef:

  Wat een prachtige aanvulling en een mooie uitdaging, veel succes Emma❣️

 5. wout schreef:

  goedenmiddag ,

  Dat kan een geheel nieuwe modetrent worden , heren alleen aan de linkerkant geknipt worden , lang haar aan de rechterkant en kort geknipt aan de linkerkant ! En bij de dames andersom !

  groet van Wout .

Aquaservice