3 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Bedrijven en gemeentebestuur samen tegen provinciale plannen

Geplaatst op: 1 september 2020

Wekenlang wordt de Kolksluisbrug afgesloten voor autoverkeer.

De Ondernemerskring Zwartsluis (OKZ) heeft steun gevonden bij het gemeentebestuur in haar strijd tegen plannen van de provincie Overijssel. Als het aan de provincie ligt worden beide rijbanen van de N331 die door Zwartsluis lopen, ruim een maand afgesloten voor autoverkeer.

Vanmiddag is een afvaardiging van de OKZ op bezoek geweest bij burgemeester Bilder en wethouder Slingerland. Volgens Gijsbert van Dijk, ondernemer op het industrieterrein in Zwartsluis, trekken OKZ en het gemeentebestuur samen op om de plannen van de provincie in een andere mal te gieten. Eerder vandaag werd Zwartsluis Actueel al uitgenodigd bij de OKZ voor een interview, de heren waren uiterst ontevreden over de voorgenomen omleiding van de provincie. Door de bestaande plannen moet auto- en vrachtverkeer wekenlang omrijden via Meppel en wordt het dorp in twee delen gesplitst. Dat ervaren de ondernemers, zo tijdens de coronacrisis, als een tweede grote tegenslag.

De gemeente mengt zich nu ook in de plannen en heeft alle begrip voor de zorgen van de Sluziger Ondernemerskring. Ook wethouder Slingerland schrok toen hij via Zwartsluis Actueel de plannen voorbij zag komen: “Wij kenden natuurlijk de voorgenomen werkzaamheden van de provincie om de N331 en de N334 aan te pakken. Maar ik werd overvallen door de planning en de impact. Want zoals de provincie de omleiding nu voorstelt is natuurlijk niet wenselijk. Om het zuiden van het dorp te scheiden van het noorden is natuurlijk een ernstige belemmering. We gaan onze contacten aanboren bij de Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel.”

De ondernemers zijn content met de actieve houding van het gemeentebestuur. “Ja, de gemeente heeft er natuurlijk ook geen belang bij dat er sluipverkeer ontstaat op gemeentelijke wegen. We willen nu samen optrekken om een fatsoenlijke oplossing te vinden bij de provincie, want de plannen kunnen zoveel beter”, sluit Van Dijk af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice