8 mei 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Tevredenheid alom: N331 mogelijk overdag niet afgesloten

Geplaatst op: 3 september 2020

Donderdagmiddag was er overleg in Hotel Zwartewater

De provincie Overijssel gaat de mogelijkheden verkennen om deze winter de N334 en de N331 overdag volledig open te houden voor verkeer. De werkzaamheden zouden dan onder volledige wegafsluiting s’ avonds en ’s nachts kunnen plaatsvinden. Dat bleek vanmiddag tijdens een bijeenkomst tussen de gemeente, ondernemers en de provincie.

Afgelopen maandag ontstond bij inwoners en ondernemers in het dorp veel onrust nadat Zwartsluis Actueel een artikel publiceerde over de gevolgen van de wegafsluitingen deze winter. Het zou resulteren in omleidingen die konden oplopen tot 66 kilometer. Daarnaast zou het dorp meer dan een maand in twee delen worden gesplitst voor auto- en vrachtverkeer. De Ondernemerskring stak daar een stokje voor en dwarsboomde de plannen van de provincie. Ook de gemeente schrok van de plannen en steunde de lokale protesten.

Vanmiddag gingen onder andere de Handelsvereniging, de Ondernemerskring en de gemeente in gesprek met de provincie. In Hotel Zwartewater werd stevig gesproken over de plannen en de gevolgen daarvan. De projectleider van de provincie gaf aan dat hij eerder in gesprek had moeten gaan met de lokale bevolking en dat ze dit anders hadden moeten aanvliegen.

De ondernemers vertellen: “Tijdens het gesprek bleek dat de provincie wil bekijken of de N331 en de N334 overdag volledig open kunnen blijven van oktober tot en met december. In dat geval zou het wegennet ’s avonds en ’s nachts onder handen worden genomen.” Dat viel goed bij de aanwezigen. Gijsbert van Dijk merkt namens OKZ op: “Dit voelt als stap in de juiste richting. Het stemt ons tot tevredenheid.”

Over twee weken staat er opnieuw een overleg op de agenda tussen de lokale belanghebbenden en de provincie. Robert-Jan de Vries vult namens OKZ aan: “We gaan d’r vanuit dat dit goed gaat komen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice