26 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Tweede Ruinerwold-pand leeggehaald, nieuwe bestemming bekend

Geplaatst op: 8 september 2020

Ook het Ruinerwold-pand aan de Kerkstraat wordt vandaag helemaal leeggetrokken.

Zakken en dozen vol spullen verdwenen vanmorgen in een vrachtwagentje. Eerder deze maand werd de andere vestiging aan de Stationsweg al leeggehaald. De familie had namelijk twee onderkomens in het centrum. Onder leiding van de eigenaar die het pand jarenlang verhuurde, werden vanmorgen kilo’s rommel uit de winkelruimte gehaald. Dat gebeurde door de familie zelf, meldt een ondernemer die het gezin nog kende uit de periode dat ze een winkel hadden in Zwartsluis.

De eigenaar van Kleermaker Yunus vertelt aan Zwartsluis Actueel dat de nieuwe eigenaren (gebroeders Terwel, red.) het pand deze winter gaan opknappen. Daarna gaat Yunus het pandje deels gebruiken als winkel. Volgens de nieuwe huurder van de begane grond komen er boven appartementen.

Momenteel zitten vader Gerrit Jan van D. en Josef B. nog achter slot en grendel. Ze worden verdacht van vrijheidsberoving bij negen kinderen van Gerrit Jan van D. Dit gebeurde mogelijk ook tijdens de periode dat de familie in Zwartsluis woonde. Op 17 september is de volgende zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice