17 april 2021 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Al 400 deelnemers voor veelbelovende Sluziger Quiz

Geplaatst op: 11 januari 2021

Bedenkers Tom (l) en Jarno. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Jarno van Eijken en Tom Kisjes kregen de afgelopen twee weken al veel positieve reacties te horen toen ze door het dorp liepen. “Veel mensen vinden het leuk dat we een Sluziger Quiz organiseren. Dat blijkt ook uit het aantal aanmeldingen. Verdeeld over 100 teams hebben zich al 400 mensen opgegeven”, vertelt het duo tegenover mediapartner Zwartsluis Actueel.¬†

Geheel onbekend zijn ze niet met het organiseren van quizzen. Tom deed dit het afgelopen jaar al voor Jongerenwerk en Jarno hield een quiz voor voetbalclubs uit heel Nederland. “Toen we in november op een avond door het dorp liepen, raakten we aan de praat over een mogelijke ‘Sluziger Quiz’. Want na die voetbalquiz bij DESZ schoten mensen ons wel eens aan met het idee voor een online-dorpsquiz rond Koningsdag. Dat was toen een beetje kort dag, maar het idee bleef wel hangen. Toen hebben we dus besloten om 16 januari De Sluziger Quiz te houden. Atze ten Klooster en Corn√© Schaart waren te porren als presentatoren, Jelmer Poelsma wilde ons helpen filmen en Hans Jan Slurink zorgde voor een logo”, vertellen de bedenkers.

De afgelopen weken is er veel werk verricht door het duo. “We hebben in totaal zo’n 70 vragen bedacht en gekeurd. Die vragen zijn inmiddels opgenomen in filmpjes. De burgemeester, ondernemers uit het dorp, oud-Sluzigers. Er zijn heel veel verschillende bekende gezichten die hun medewerking verlenen. Zaterdag beginnen we om 20.30 uur met de uitzending via YouTube. Daarvoor hebben we een speciale studio ingericht”, aldus Kisjes en Van Eijken.

De Sluziger Quiz bestaat uit drie rondes van ruim twintig vragen. Na iedere ronde sturen de deelnemers een foto van hun papieren antwoordformulier via WhatssApp naar de studio. “We hebben een jury die meekijkt en alles in de gaten houdt”, vertelt Tom. “In de pauzes hebben we dia’s, filmpjes en liedjes die over Zwartsluis gaan. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Dat is trouwens ook het doel van de quiz: zorgen dat iedereen een leuke avond heeft”, vult Van Eijken aan.

Meedoen? Opgeven kan tot zaterdagmiddag 16.00 uur. Deelname bedraagt 7,50 euro, de winnaars maken kans op 150,00 euro. Klik hier voor opgave en meer info.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice