26 april 2024 Gebruikers online: 72
Agenda
Active creations

Smaakvolle Hollandse Nieuwe gearriveerd in Zwartsluis

Geplaatst op: 16 juni 2021

Niet Meindert en Arie, maar kersverse eigenaar Dion mag vandaag de Hollandse Nieuwe presenteren aan Zwartsluis. “Een gezonde, ziltige en smaakvolle Hollandse Nieuwe”, concludeert de eigenaar van het Urker Vispaviljoen nadat hij een haring naar binnen heeft laten glijden. Liefhebbers van de zoute haring zijn vandaag van harte welkom aan de Stationsweg.

Het is elk jaar weer een spannende wedloop voor de haringvissers en Nederlandse haringgroothandelaren om tijdig de vangst van goede kwaliteit aan land te krijgen, te kunnen kopen en verwerken en om op tijd alle vishandels in Nederland te kunnen beleveren. Men blijft immers afhankelijk van de natuur die moet meewerken voor de kwaliteit en het blijft een kwestie van wilde jacht.

De maatjesharing komt deze weken per schip de haven van Noorwegen, Denemarken en Schotland binnen en wordt daar verwerkt voor de Nederlandse handel. Ook dit jaar is de uitdaging aangegaan om met man en macht voor de eerste verkoopdag woensdag 16 juni, voldoende Hollandse Nieuwe beschikbaar te hebben om het seizoen te kunnen starten. En dat is weer gelukt.

Ilena van der Plas vult aan namens het Nederlands Visbureau: “We kunnen starten met malse en smaakvolle haring. Overigens wordt het overgrote deel van de vangst 2021 nog de komende weken tot ongeveer half juli aangevoerd.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice